2022-07-31
朋友介紹有間韓燒,係用光波爐,食完唔會成身燒烤味,唔錯喎🤣⋯⋯今晚又做無飯煮婦,一於約埋阿仔去食番餐韓燒先😋。一入門口右手邊係沙律同韓式前菜凍櫃,所有材料擺放乾淨整齊;行過些小係飲品凍櫃,飲品選擇都好多。韓牛牧場,晚市任食放題,除左各款肉食、海鮮外,仲有刺身、壽司🍣、炸物,天婦羅、韓式炒粉麵等等…. 120分鐘任食任飲😋。首先緊係要攞盤前菜先啦,估唔倒放題嘅前菜咁有水準,目測所有前菜都好新鮮,尤其泡菜同麻辣蓮藕真係食唔停。頭輪先食店鋪預設嘅極上定量製作 :🥢刺身拼盤:三文魚、𩶘魚、北寄貝、生虎蝦、希靈魚、鮑片、榮螺…..各款刺身質素都唔錯,尤其係榮螺,估唔到咁爽甜鮮集於一身。🥢海鮮拼盤:扇貝、墨魚、青口、大蝦;全部都好新鮮,尤其係大蝦,大大隻,燒到個殻金金黃黃就食得啦、爽夾脆嘅口感,非常新鮮😋。🥢安格斯牛肉盛盒:牛肩、牛舌、牛胸肉… 各款都有油花,只需兩邊輕輕燒燒,燒至微微金黃,入口鬆軟;尤其我至愛牛舌,味濃有咬口。🥢仲有☝🏼醬油蝦:呢個真係要隻蝦好新鮮先可以做倒,蝦頭緊緊連接蝦身,蝦肉軟滑爽脆、醬油味入晒蝦肉,呢個時候如果有碗白飯就正啦😋。食完定量製作,就order左牛舌、雞翼、一
頭輪先食店鋪預設嘅極上定量製作 :
熟食就叫左天婦羅、泡菜餃子,天婦羅個炸漿皮好薄,所以食多兩件都唔會覺得好溜;泡菜餃子係openrice 食評中最多推介,果然係皮薄餡靚。