2019-02-13
早2日經過見到呢間新開燒肉餐廳大排長龍,原來是一間任食日韓燒肉店,$198 一位任飲任食2小時,價錢不算太貴,所以決定book定枱同家人一齊去試下。店內空間感大,食物,飲品有條理地有分隔區域,最特別是餐廳竟然有提供燒烤紙,令到燒食物的時候不用下油,食物也不會黏底,大大減低油膩感,感覺上比較健康。食物種類繁多,熱食有章魚小丸子,炒菜,麥樂雞,人參雞湯,冷盤有前菜,刺身,mini 沙律Bar ,還有任飲汽水,梅酒,啤酒等等,而甜點有軟雪糕,雪條,軟糖。烤肉類都有很多選擇,秘製叉燒,金沙骨,BB豬肋骨,牛肉粒,雞翼,豬頸肉等等先嚐牛肉粒,肉味濃郁又充滿肉汁,完全令人食不停口,豬頸肉爽口嫩滑,金沙骨充滿鮮甜又軟淋,雞翼有微微辣味,將外皮燒到金黃脆口,實在非常美味豉椒炒蜆蜆肉肥美鮮甜,入口鮮嫩多汁,但如果食物比較熱一點會更好。每枱都會送上一個木盒,內裏有大蝦,牛肋肉,豬腩片,肉質比較鮮嫩,所以無得任食,但有得送都已經好満足。食物水準不錯,已經refil速度快,價錢又不太貴,抵食!
豉椒炒蜆
蜆肉肥美鮮甜,入口鮮嫩多汁,但如果食物比較熱一點會更好。
食物水準不錯,已經refil速度快,價錢又不太貴,抵食!