2018-10-12 249 瀏覽
今日約咗個朋友喺百寶利買嬰兒用品 搭𨋢期間有人喺5樓出𨋢 一開𨋢門 麻辣火鍋嘅味道即刻湧入嚟 好奇一望出去原來係叮叮烤活魚 同朋友買完嘢之後就決定搭返落5樓食晚餐汀汀烤活魚新張期內$138 任飲任食麻辣串串鍋湯底選擇包括 招牌重慶麻辣湯鍋 花膠木瓜蟲草花雞湯鍋 極品胡椒豬酸菜豬肚湯鍋及飄香芫茜皮蛋湯鍋選擇了鴛鴦湯底 唔需要另外收費一邊辣一邊唔辣 識揀一定係咁揀, 一般嘅肉類會選擇放喺麻辣湯嗰邊 味道比較濃 較為惹味蔬菜類就放喺白湯嗰邊 這樣蔬菜唔會吸收大量嘅油份 咁樣就可以食得健康啲啦自選配料亦有提供時令蔬菜,菇類,丸類, 吸湯名物炸響鈴,仲有我最鍾意食嘅午餐肉…… 紅薯粉,烏冬,公仔麵……一串一串嘅食物賣相非常吸引 多到不能盡錄 有:牛柏葉 牛筋腩 雞翼 土魷 雞腎 鵝腸 麻辣牛肉 香菜牛肉 尖椒牛肉 金菇肥牛…… 未食已經流曬口水除咗外面兩大個雪櫃所提供嘅嘢食之外 仲可以畫紙點選火鍋配料包括 牛梅花 牛小排 安格斯牛 脆鯇片 脆鯇骨腩 魚雲 沙白 熟海蝦 黑豚肉 羊片 魚皮餃 鴨紅$138既放題價錢 竟然包括活海鮮隻隻沙白都好大隻 灼一灼就食得隻隻肉厚肥美 一啲沙都冇 勁好食 我

汀汀烤活魚新張期內$138 任飲任食麻辣串串鍋

選擇了鴛鴦湯底 唔需要另外收費

除咗外面兩大個雪櫃所提供嘅嘢食之外 仲可以畫紙點選火鍋配料

$138既放題價錢 竟然包括活海鮮

隻隻沙白都好大隻 灼一灼就食得隻隻肉厚肥美 一啲沙都冇 勁好食 我一個人食咗勁多隻

每吋嘅份量大致係一兩舊左右 食幾多拎幾多 千祈唔好做大嘥鬼
份量少少哋幾好吖 咁樣就可以食多啲唔同款式嘅食物

雪櫃嘅嘢飲擺放得非常整齊 亦都非常冰凍 亦有啤酒提供 但需要另外收費

仲有雪糕雪條任食 食埋杯雪糕為呢餐畫上完滿嘅句號

招牌重慶麻辣湯鍋是必需要點的 湯頭非常正宗 一嘗辛麻滋味 越吃越過癮