無論慶祝聖誕節🎄定係做冬食飯🥘最緊要就係人多熱鬧 ,開開心心!朋友話想去銅鑼灣 食得盡興,揀咗牛站(駅)麻辣火鍋放題,一個價錢,幾百種美食享受。銅鑼灣新店,位置銅鑼灣廣場二期,交通十分便利,新店裝修耳目一新,地方寬敞,尤其是喜歡佢嘅獨立卡位,私隱度高。凍冰冰嘅天氣可以任食糯米飯和蛇羹,屋企人好滿意。再食埋羊腩煲鍋底,嘆啤酒,好過去大酒家。台式火鍋CP值超高,轉個身就好似去咗日本餐廳,啤酒梅酒任飲 !最近推出的冬天孖寶,必食蛇羹同糯米飯 。食完個胃暖笠笠。SRF肩胛肉眼 成人$298湯底我們喜歡鴛鴦,可以食到兩種不同風味,枝竹羊腩鍋 + 沙嗲鍋。牛站秘製嘅枝竹羊腩鍋,湯底非常足料,羊腩肥美鮮甜,湯底好出色 。沙嗲香辣,食得過癮,香口惹味。最後我地揀左 SRF肩胛肉眼套餐,主力品嚐SRF美國極黑和牛、美國牛肩胛片、手切封門柳、美國安格斯牛板腱。全部牛肉都係超級新鮮!SRF美國極黑和牛片 ,牛味濃郁,入口溶化。手切封門柳,手工值得加分,口感柔軟煙靭。美國安格斯牛板腱比較爽滑,滿足了我們很想吃牛肉的慾望。食完牛肉,當然唔可以錯過海鮮。超鐘意佢地嘅帆立貝、新鮮海蝦、竹笙釀蝦滑、象拔蚌片,款款都新

最近推出的冬天孖寶,必食蛇羹同糯米飯 。食完個胃暖笠笠。

SRF肩胛肉眼 成人$298

食完牛肉,當然唔可以錯過海鮮。超鐘意佢地嘅帆立貝、新鮮海蝦、竹笙釀蝦滑、象拔蚌片,款款都新鮮肥美,非常鮮甜。

仲有多款熟食,我最鍾意食燒乳鴿皇,皮脆肉嫩又多汁。另一款推介係麻辣小龍蝦,麻辣好刺激好辣,辣得好過癮。

新鮮炸的小食,朋友最喜歡榴槤炸彈、油條、魚皮、響鈴,新鮮熱辣,入口酥脆,很用心的製作。

其他火鍋邊爐配料,很多都是台灣直送,有誠意之作。我一定會食台灣特色的蔬菜,水蓮菜。其他還有王子麵、新竹米粉。

出面自助吧除咗有多款火鍋丸類 、蔬菜、小食,仲有大量飲品。

飲品也非常多選擇,除咗罐裝汽水飲品,仲有花茶泡茶。我見到人哋飲人氣鴨屎檸檬茶,我就喜歡啤酒梅酒任飲啊!

最後仲有特色甜品同 Haagen-Dazs 雪糕,最緊要係咁貴嘅雪糕都任食!雪條都有台灣珍珠奶茶款式的,起動了甜品的第二個胃,超級滿足。

慶祝紀念
聖誕節