2018-03-06
今日同朋友放工就一齊行去兆萬睇下有咩好野食, 見到有間任食韓燒, 朋友已經走左去排隊搭lift, 我唯有有跟住啦上到去有位oppa招呼我地入座同簡單介紹下有咩食, 餐廳d櫈係由紅色既鐵桶改裝而成, 格局亦好有韓劇d平民燒肉店既風格, 幾有風味點餐紙食物都唔少, 我同朋友首先主打牛肉啦, 每款都嗌左一碟試試, 上菜都快, 值得推介既係烤LA牛排骨, 烤牛脷同埋烤牛肋骨肉, 牛肉食落有牛味, 牛脷唔騷有口感, 好正, 起碼劃左3,4轉之後嗌左海鮮類, 生蠔 (好少任食有架) 同蝦又係必點豬肉我地唔係幾食, 不過都嗌左d試下, 五花肉有d驚喜, 油份多食落好夠味, 不過好邪惡, 哈哈另外辣炒年糕好岩唔係好食得辣又好鍾意食呢道小食既朋友 (正如我), 辣度適中, 個汁都較得好好飲品放係雪櫃任拎, 有韓式罐裝飲品性價比好, 食物質素較一般任食韓燒店好, 待應亦好友善, 會主動換網收野, 抵讚