2021-06-27
一直聽到唔少朋友同我推介Sodam Chicken,話佢又平又好食,我今次都一於嚟試吓啦。發覺佢呢度嘅炸雞放題套餐真係好抵,佢有兩個plan:1️⃣炸雞+ pizza放題~大人就要$128就可以任食90分鐘;而小童只要$68。2️⃣每位加多$28 ,就可任食額外嘅口味包括焗雞同小食放題(合共$156)🥤飲品另計plan 2只要加少少錢就可以多好多選擇,我同朋友就決定揀呢個plan啦。任食放題真係包括咗好多嘢,我同朋友每樣小食都試過晒,而炸雞同焗雞都試左大部份(太飽),特別想推介以下幾款item:👅芫荽炸雞 我本身唔算太好芫荽(不討厭不抗拒不主動🤣) ,但好似任何嘢加上期間限定都會特別吸引。覺得佢嘅做法好好貼體,炸雞上堆滿左炸過嘅芫荽同紫菜,醬料亦都混合左芫荽。雖然就咁食炸雞唔會太食到芫荽味,要混合埋芫荽絲食個味道先會出,但都10分值得一試👅墨西哥香辣焗雞做法都係好貼題,微微辣再加鋪係面頭嘅nachos,佢嘅辣度係一個辣椒仔,但其實我覺得就算食唔到辣嘅人都會接受到呢種難度,所以推介比所有人👍🏻👅蜜糖蒜香焗雞食焗雞點可以唔食蜜糖味喎,今次仲加上蒜香,更加滋味👅韓式辣伴海蜇 ❣️小食裏面嘅大愛,海蜇好
發覺佢呢度嘅炸雞放題套餐真係好抵,佢有兩個plan:
🥤飲品另計
👅芫荽炸雞
[期間限定] 我本身唔算太好芫荽(不討厭不抗拒不主動🤣) ,但好似任何嘢加上期間限定都會特別吸引。覺得佢嘅做法好好貼體,炸雞上堆滿左炸過嘅芫荽同紫菜,醬料亦都混合左芫荽。雖然就咁食炸雞唔會太食到芫荽味,要混合埋芫荽絲食個味道先會出,但都10分值得一試
👅墨西哥香辣焗雞
[期間限定]做法都係好貼題,微微辣再加鋪係面頭嘅nachos,佢嘅辣度係一個辣椒仔,但其實我覺得就算食唔到辣嘅人都會接受到呢種難度,所以推介比所有人👍🏻
👅蜜糖蒜香焗雞
食焗雞點可以唔食蜜糖味喎,今次仲加上蒜香,更加滋味
👅韓式辣伴海蜇 ❣️
小食裏面嘅大愛,海蜇好彈牙,微微辣, 10分開胃
👅蜜糖牛油粟米 ❣️
估唔到咁簡單嘅粟米可以整得咁好味,牛油味超級重而且香,帶微甜,佢應該係我食過最好味嘅牛油粟米,強烈推介