2021-11-10
一凍就想食燒肉,依間餐廳好近公司,所以我地就去左食晏🤪。我見仲有任食大閘蟹,不過我地無咁多時間就無試到。環境唔錯,唔會好大油煙味,啲枱櫈都唔會痴粒粒。飲品、沙律、前菜任食,啲沙律菜好新鮮,食落真係「索索聲」🤣。飲品好多選擇,食個晏都可以喪食喪飲真好😛。1++韓牛韓燒定量午市餐 $238依個餐有韓牛牛肋骨肉、韓牛牛肩胛、韓式雞腿肉、西班牙黑豚五花腩、虎蝦拼半殼青口。以上係用我地覺得既好食程度去排🤔。個烤爐好快熱,每樣野烤幾分鐘就食得,自己控制啲肉既生熟程度。除左青口同蝦普通之外,其他都好好食😚。啲韓牛入口就溶溶地,最緊要係無筋!啲五花腩厚啲好啲,我地烤耐左就變左脆片😂。極上火炙七色丼 $118七色丼包括韓牛、海膽、帶子、三文魚、油甘魚、鰻魚、蟹棒😍。唔知點解我叫個時以為只係火炙個韓牛,而其他既係生既,到左上菜時先發現我傻左😂。韓牛好食,入口溶。海膽比預期好,依個價錢我地真係唔敢要求太多。其他魚生同貝類都唔錯。特別一提個壽司飯,好食,醋酸味平衡得好好🤪!埋單$392(包加一)
1++韓牛韓燒定量午市餐 $238
極上火炙七色丼 $118
埋單$392(包加一)