🌶️ 鍾意食川菜既朋友有福了🤩因為旺角又多咗間專食麻辣嘅餐廳,仲要唔止得平時食開嘅酸菜魚同水煮牛,有超多唔同花款!▶️ 第一次食招牌香鍋,有得揀唔同辣度同口味,然後就好似車仔麵咁有幾十款配料揀,完全係度身訂造配合你嘅口味我哋揀咗香辣 + 微辣,配料揀咗豬頸肉 + 牛肉 + 花菜 (即係有啲似椰菜) + 蒿筍 + 薯粉,上枱份量超級大,勁豐富😂原來豬頸肉係會有炸粉層,加埋香辣醬勁入味🤩薯粉煮得好彈牙,又索汁又唔會勁粉 / 勁冧唔係食好辣嘅朋友可以同我哋一樣揀微辣,因為食得耐咗會愈黎愈辣🤣另一樣好既係食到個底唔會好似其他小菜咁剩低一大灘油,感覺冇咁罪咎▶️ 酸辣木耳如果食得有少少漏,咁呢個前菜就啱晒,啲汁好清新,木耳又爽口▶️ 酸菜炒鯛魚又係超級抵食,勁多魚片,都幾彈牙,但就唔會係平時嗰種有湯嘅酸菜魚,係比較適合撈飯嘅小菜餐廳嘅飲品option都好解渴,我叫咗杯百香果檸檬茶,仲有幾粒柑桔仔加啲天然甜酸味,仲要超大杯😂夠曬成餐飯

▶️ 酸辣木耳
如果食得有少少漏,咁呢個前菜就啱晒,啲汁好清新,木耳又爽口

▶️ 酸菜炒鯛魚