2K
11-7-2008收工等「下場」兼搵地方食晚飯, 0黎試試呢間星馬菜館. 俾海南雞飯的 $72 嚇親, 結果叫了平少少的海鮮喇沙 ($60).賣相「杰撻撻」, 好多料, 幾吸引. 先飲啖湯, 面頭0個 d 果真杰撻撻的, 似汁多過湯底, 帶濃郁的咖喱味, 幾惹味的, 不過愈「畢」就愈食到下面0個 d 湯味道好淡, 真奇怪; 用的係米粉, 好索湯, 不過我都係鍾意檬粉/油麵多 d; 配料有青口, 蝦, 魷魚, 魚片, 豆卜芽菜, 仲竟是有粒帶子, 都幾豐富, 咁多樣以好索湯的豆卜及彈牙魚片最好食. 可惜又欠了鰤魽啦... 仲以為收人 $60 一碗, 製作會認真 d tim. 環境一般, 衛生可以接受; service 都係一般, 印象唔深.連加一 $66, 唔貴, 抵唔抵就見仁見智. 雖然印象一般, 但一碗喇沙真係唔代表 d 乜, 相信會再幫襯試試佢 menu 上其他0野食.
11-7-2008

海鮮喇沙 ($60)