初頭睇間鋪頭名,以為係韓國某個大集團推出既新餐廳,了解之下先發覺佢係食上海菜既一間餐廳。等位既人數都好多,等左差唔多30至45分鐘先可以入座。呢間出名既係一籠8個既8色小籠包,我地緊係唔執輸嗌左一籠,呢8色分別係原味,人參,蒜香,芝士,黑松露,蟹粉,鵝肝,麻辣。呢8隻味各有特色,但如果嗌2籠又太飽啦,所以我同朋友每人都只係食左4隻味有少少可惜。而我食既蒜香同黑松露係最令我印象深刻,以為剩係小籠包外皮染上色素,但原來入面既湯汁都有個款既味道,而黑松露都算係西方既用料,但配埋小籠包又有意想不到既夾,黑松露反而將小籠包肉汁既味道昇華而口水雞亦都係值得推薦既一道,市面上既口水雞經常做出死辣既味道,就咁淋上由辣椒油同辣炒醬溝埋既醬汁,但呢到既口水雞絕對唔係咁簡單,佢唔單止有辣椒既味道仲有麻醬,佢既口水雞醬汁係經由烹煮而成,味道好濃郁而雞件亦都好滑份量好多送飯送麵一流! 比較失望既係鮮蝦抄手撈麵同上海抄年糕,味道較淡溫度亦都唔太夠,鮮蝦抄手亦同普通鮮肉抄手無異,軟為普通。但總體黎講,都係值得一班人繼續去食既餐廳之一。

送飯送麵一流!