2018-07-01 556 瀏覽
一行五人去食呢間台式火鍋店,一早係openrice 預約,五點半,所以有得賺Asian mile 里數,7點半前埋單仲有折扣優惠,不過只限星期一至四,好可惜,我食個日係星期六。五個人仔去試,諗住都係類似養心殿似嘅火鍋,其實有啲似,不過服務較好,湯底都夠味,我地叫左個紅白湯底,一邊係麻辣,另一邊係店舖招牌冰鎮峰蜜豆腐,叫左本地肥牛,話就話大碟,份量唔多,好味👍🏻有牛味同有𡁻頭!叫左鴨血,都算滑,但味道就不太濃郁。黑白柏葉,其實沒有什麼特別啦,同平時個啲無咩分別魚標⋯ 試下算,無肉,無興趣仲有個 蜂巢豆腐,朋友鍾意食,我個人就一般,感覺似雪左好多日壞左嘅豆腐咁,但朋友就聲稱好味道响鈴,呢個必叫!真係好味,佢唔浸湯點甜酸醬都好正!好脆好有味!仲叫左餃子,一般啦,有啲咸有個 叫龍蝦河牛丸⋯ 都幾難食下⋯⋯完全唔夾陣味⋯⋯黑松露墨魚滑好味!好濃味!雙拼貴妃蚌同珊瑚蚌,都幾新鮮,好好味整體一大班人食都ok嘅,不過呢啲餐廳一次就夠,唔會有動力試第二次不過間餐廳冷氣好大,去嘅時候可以帶件外套
叫左鴨血,都算滑,但味道就不太濃郁。
黑白柏葉,其實沒有什麼特別啦,同平時個啲無咩分別
魚標⋯ 試下算,無肉,無興趣
仲叫左餃子,一般啦,有啲咸
雙拼貴妃蚌同珊瑚蚌,都幾新鮮,好好味
不過間餐廳冷氣好大,去嘅時候可以帶件外套

本地手切大肥牛
魚標