2021-12-08 301 瀏覽
大埔街市名物: 炸豬扒, 炸雞翼, 配炸菜/雪菜/雲吞粗麵/幼麵身為大埔人真係由細食到大,  東記同世記兩位老闆係兩兄弟, 一向各有捧場客, 我個人就覺得兩間差不多, 通常邊間有位就食邊間!!由於街市東記/世記下午就休息, 亦唔做晚市,  平時要返工根本食唔到, 一定要周六或周日晨早爬起身, 先可以去街市幫襯!!不過依家東記終於衝出街市,  大埔人夜晚都有炸豬扒食!!有讚:1. 炸豬扒, 炸雞翼, 酥炸墨魚卷, 好味, 同街市水準差不多2. 新裝修, 走本土懷舊風格, 乾淨舒適 (環境當然比街市好啦!)3. 如果無記錯, 價錢同街市差不多, 抵食有彈:1. 新開張員工有少少手忙腳亂, 要畀啲耐性!2. 原本以為有菜飯以及麻辣抄手 (兩樣都係新店獨有, 街市無供應), 點知佢地話新開張做唔切, 失望!!

不過依家東記終於衝出街市,  大埔人夜晚都有炸豬扒食!!

有讚:
3. 如果無記錯, 價錢同街市差不多, 抵食

有彈:
1. 新開張員工有少少手忙腳亂, 要畀啲耐性!
炸豬扒, 炸雞翼及墨魚卷
牛筋腩以及外婆肉燥