2016-07-03
由於7月1日星期5係紅日加上黎到一星期既尾聲,於是,星期4,我約左好朋友一齊去到LM CAFE 度食飯。點知原來LM Cafe 逄星期4都會有life brand,即刻令到我地既Holiday Mood 倍增呀!我地叫左2個主菜、兩款小食加一個甜品已經飽到食唔落啦!因為食物既份量都賀係幾多架!所以點餐時大家要注意食量喔!1. 香蒜牛油帶子炒意粉 $72帶子份量十足,大大粒之餘仲有5粒以上添!不過,味道比較淡,不喜歡濃味既朋友就最適合不過啦!2. 蜜糖雞翼 $38雞翼燒得很乾身,而且肉質幼滑。不過,味道較淡,如果蜜糖味再濃一點會較好。3. 芝士焗西蘭花 $28$28 一大碟!份量十足,淡淡既芝士味,味道十分不錯!4. 雜扒鐵板餐 $68我選擇左薯菜配黑椒汁。呢個扒餐真係2個人share先食得晒!真係大件夾抵食!而且當中既豬扒、雞扒好入味,再加上一隻荷包蛋,簡直係平價既美食之選呀!5. YOUR WAFFLE $48雖然,已經好飽啦~但係女人係用第2個胃黎食甜品架麻~於是我地叫左WAFFLE,雖然本身我地係叫左配藍莓而最後佢俾左香蕉我地。不過,我地發覺朱古力WAFFLE 現配香蕉真係好好味
於是,星期4,我約左好朋友一齊去到LM CAFE 度食飯。
1. 香蒜牛油帶子炒意粉 $72
不過,味道比較淡,不喜歡濃味既朋友就最適合不過啦!
2. 蜜糖雞翼 $38
3. 芝士焗西蘭花 $28
4. 雜扒鐵板餐 $68
5. YOUR WAFFLE $48
但係女人係用第2個胃黎食甜品架麻~
不過,我地發覺朱古力WAFFLE 現配香蕉真係好好味呀!
味道十分夾加上WAFFLE鬆軟入口即溶,同其他口感較硬既WAFFLE 唔同!成個甜品不會太甜,食完完全唔會有罪惡感呀!
值得推介!