2018-10-26 3222 瀏覽
男朋友公司在荔枝角, 早2日因為我在太子金鳳食過Lunch, send左相畀男朋友睇, 搞到佢心思思想食金鳳, 所以今晚就去左荔枝角搵佢, 去D2 Place食~咁呢, 其實佢係有set dinner嘅, 但set dinner就唔係鐵板上的~所以我地冇叫~  我地2個都叫左鐵板蘇格蘭牛扒餐~(@$93)其實之前問過, 蘇格蘭牛扒, 姐係肉眼扒~ 肉眼扒會比西冷扒林滑D, 當然要再進一級, 就係牛柳了~首先來嘅係牛油餐包~ 暖, 軟身~ 好食~!餐湯~ 我地叫左一紅一白~ 個人認為就紅湯好飲D嘅~ 但白湯味道都可以的~蘇格蘭牛扒餐配蒜蓉汁  加蒜蓉 ($95)呢個係我嘅, 我要左蒜蓉汁, 再加左$2要加蒜蓉~識食當然要加蒜蓉!!! 蒜泥加埋牛扒一齊食! 好好食!直程係有種食緊蒜泥白肉嘅感覺! 當然個肉而家變左牛扒~但個人認為真係好好味, 咁樣食好似仲感覺冇咁膩添。蒜蓉汁有少少甜甜地~ 好食!鐵板上左枱佢先會淋汁, 鐵板超熱的~要小心唔好掂到!然後你要打開塊餐紙, 擋住~ 記得要擋好呀!上次我試過坐風口, 張餐紙噝擋汁時吹起左, 搞到D衫污糟左牛扒佢真係整得好靚,  我叫5成熟的~ 牛肉

其實之前問過, 蘇格蘭牛扒, 姐係肉眼扒~
肉眼扒會比西冷扒林滑D, 當然要再進一級, 就係牛柳了~

首先來嘅係牛油餐包~ 暖, 軟身~ 好食~!

餐湯~ 我地叫左一紅一白~
個人認為就紅湯好飲D嘅~
但白湯味道都可以的~

蘇格蘭牛扒餐加蒜蓉

蘇格蘭牛扒餐配蒜蓉汁  加蒜蓉 ($95)

呢個係我嘅, 我要左蒜蓉汁, 再加左$2要加蒜蓉~
識食當然要加蒜蓉!!! 蒜泥加埋牛扒一齊食! 好好食!
直程係有種食緊蒜泥白肉嘅感覺! 當然個肉而家變左牛扒~
但個人認為真係好好味, 咁樣食好似仲感覺冇咁膩添。

蒜蓉汁有少少甜甜地~ 好食!

鐵板上左枱佢先會淋汁, 鐵板超熱的~要小心唔好掂到!
然後你要打開塊餐紙, 擋住~ 記得要擋好呀!
上次我試過坐風口, 張餐紙噝擋汁時吹起左, 搞到D衫污糟左

牛扒佢真係整得好靚,  我叫5成熟的~ 牛肉係粉紅色的~
好JUICY~ 好林~好好味~ 連埋D蒜泥一齊食真心

蘇格蘭牛扒餐

蘇格蘭牛扒餐配黑椒汁 ($93)

男朋友就叫左黑椒汁~ 都好食~ 重味D囉~
同埋牛扒佢就叫左7成~ 7成都OK, 但我個人中意5成熟XD

除左牛扒外, 鐵板上仲有薯條同雜菜~
薯條係粗薯條來, 點埋D汁食, 好味~
雜菜正常, 冇特別~

最後仲有2杯餐飲, 凍飲唔洗加$~

未食呢間之前, 我一直覺得舊式鋸扒都係重量不重質,
D扒一定係大大塊但也母到一D味同口感都冇~
我好怕食嗰D咁..
但食過呢間之後~ 我先知原來舊式老牌餐廳, 唔一定係劣食~
仲可以好好食嫁!
題外話/補充資料: 餐廳設加一服務費
2018-10-24