之前曾經去過旺角令和,一試難忘。聽到佢係尖沙咀都開左新分店,叫令和鍋物酒場,即刻帶女朋友黎試下裝修風格十分日系,座位好舒適,氣氛都相當唔錯。一坐低店員就送上左免費既前菜,味道相當唔錯而且開胃。叫得酒場,當然要一人叫返杯酒先啦,我就叫左啤酒,配串燒就啱哂。串燒叫左牛舌同埋柚子鹽黑豚肉,牛舌厚得黎又彈牙爽口,黑豚肉肥瘦適中,配上柚子鹽十分清新。仲有必叫既清酒生蠔,新鮮肥美而且好香蠔味,配上清酒呢個食法真係相當驚喜。店員推介我地叫師傅發板,會有時令既刺身,啱哂2個諗唔到食咩既人哈哈。刺身望落都十分新鮮,白身魚肉質清爽,緊實有彈性,魚味都足。貝類就相對比較普通,總體黎講都唔錯。每枱客都有叫燒喜燒或者火鍋,搞到我都忍唔到要叫返個,澳洲M6和牛壽喜燒,湯底係永遠都唔會錯既壽喜燒,牛肉鮮嫩有肉香,淥5秒唔洗太熟剛剛好。隨餐附送既蔬菜盤份量都唔少,夠哂兩個人食。希望令和呢個品牌都可以keep住水準,長做長有,香港高性價比既日本餐廳真係唔算多了~呢餐都唔錯,人均$450左右

多了~呢餐都唔錯,人均$450左右