2021-05-01 490 瀏覽
比起可以由銅鑼灣步行到嘅大坑,跑馬地更有自成一國嘅感覺。今日工作關係要去跑馬地,由於太專注,最後真係要買杯啡提提神先。跑馬地一條成和道已經有好幾間cafe,隨意入咗一間叫 #REACTION 嘅Cafe,標榜自家烘焙咖啡豆。雖然係平日時間,但已經好多人坐喺店內,不過自己打算快飲所以拎外賣杯,估唔到外賣杯都咁靚,寫住Lion Rock Spirit,加埋個灰色底,夠哂型格。Dirty $40可以揀Nutty豆或Fruity豆,自己就偏好Nutty味,入口味濃厚身,加埋滑溜嘅牛奶,整體感覺好平均,唔會話互相搶對方風頭。Mocha $47除咗咖啡味,仲有香甜嘅朱古力味,雖然係外賣但都會拉花,呢啲細微位係要讚。雖然只係飲咗咖啡,但兩杯都好滿意,輕輕睇過個餐牌好多嘢食,下次有機會坐低慢慢歎。

Dirty

Dirty $40