2023-12-03 29 瀏覽
上星期由台灣返黎,已經好掛住台灣既野食🥺同事提議食台灣菜,個腦即刻諗起觀塘嘅日月堂!仲記得佢哋嘅鹽酥雞外脆內軟非常到位!果然係好suggestion!同埋店員都非常nice會親切提你可自行加減椒鹽同埋安排上甜品時間非常之窩心,感覺真係似去左台灣咁🥰【炸排骨麵】$52好中意碗麵嘅麵質,係一種扁身嘅闊條麵,炸排骨份量唔少哦!👍🏻【起司雞排麵】$55中意食芝士既你一定要叫呢道起司雞排,香濃芝士味愈食愈滋味!【炸鹽酥雞】$48超鍾意佢嘅鹽酥雞!因為外皮嘅酥脆係超正宗嘅鹽酥雞先有嘅感覺,最厲害嘅係佢內裏嘅肉質鮮嫩!每啖肉都非常之滑!【酥炸魷魚】$48炸魷魚鬚非常香口,絕對係其中一道唔錯嘅小食!【黑糖珍珠奶茶】$34佢哋嘅珍珠奶茶奶味香濃!黑糖嘅味道亦都非常之出!成杯飲落嘅感覺就係好香濃!【黑糖花生麻糬】$25而呢一度甜品非常之有驚喜!煙煙韌韌嘅麻糬包住非常之有咬口嘅花生醬,食完之後我呢幾日都一直念念不忘諗諗諗起呢一道甜品!好想再食!
上星期由台灣返黎,已經好掛住台灣既野食🥺

【炸排骨麵】$52

【起司雞排麵】$55
中意食芝士既你一定要叫呢道起司雞排,香濃芝士味愈食愈滋味!

【炸鹽酥雞】$48

【酥炸魷魚】$48
炸魷魚鬚非常香口,絕對係其中一道唔錯嘅小食!

【黑糖珍珠奶茶】$34

【黑糖花生麻糬】$25