2020-10-29 238 瀏覽
海港城做promote ,買完手袋👜,換了一疊優惠卷,有美食,有購物⋯顿時覺得海港城是我的飯堂。突然之間想食滷肉飯,👀👀 優惠卷,見到有度小月,去台灣就食過,但香港這間就未試過。今次就試吓,但真的有點失望⋯食物質素麻麻,最好可能只是那𥚃的無敵海景😵。我們叫了擔仔麵,肉燥飯,蚵仔酥,花生豬腳和黃金蝦捲。🍜擔仔麵- 麵條的質感尚可,味道也不錯,略嫌太細碗,食幾口已沒有了。🍲蚵仔酥- 蚵仔偏大粒,肥美飽滿,咬下去啖啖肉,外層酥香乾身,不過就無蠔仔味🐽花生豬腳- 滷水豬腳,味道不過不失,花生最好味,上台時的賣相不太靚。🦐黃金蝦捲- 見到好多食評也話好好味,所以叫了,炸得係好脆,但味道不覺得好特別😵。總括而言,食物的質素一般,價格偏貴,每份食物也是細細碟,要叫好多碟先至夠飽😂!