2018-11-20 68 瀏覽
今日難得收早,咁岩又係港島個邊,就決定行去西環個邊睇下有咩好東西食,我同表姐一行二人去到一間西餐廳門口,望左一望就決定入去,好彩個日係平日唔洗點等位,好快就有位。一坐下來,就點左我最愛既生蠔有六隻,之後點左黑松露野菇湯,大姑沙律,主菜就點左慢煮牛肉同埋黑松露雲吞ravioli 。先講個生豪,食得到好鮮味,而且海水味依然係個口到,好正,之後個湯都好足料好開胃,沙律個姑好大塊真係好岩姑人黎食。到主菜慢煮牛,煮得非常入味,加埋個汁同配菜一齊食冇得輸,最後到個雲吞,呢個技巧要煮得剛剛好,不能太林,不能太硬,而呢個煮得剛剛好,加上個汁又係好味道。而且環境優美,加上位置方便,下次會叫埋父母黎食。
2018-11-13