2016-10-29 356 瀏覽
由於真係太耐無去過打冷,今日收工約埋班老友記去筲箕灣䦕餐,店內環境都幾寬敞,而且已經滿哂座,好彩有預早訂定位。真.芝士拉絲蝦丸 - 送啤酒一流,表皮炸得金黃香脆,入面蝦丸係有流心芝士係入面,芝士溶左之後仲可以拉絲添,另外配埋個泰式辣醬仲惹味。鹵水併盤 (細) - 好足料,有墨魚、鵝肉、鵝腸、生腸、豬耳,全部都好入味,配上啤酒一流。豉油王鵝腸 - 鵝腸份量夠多,都算幾入味,又唔會好un,配埋芽菜一流。鵝片-肥瘦適中,食得出食材用料新鮮,鵝片底下亦有鹵水豆腐,吸收哂鵝片既精華,一流。生福白鱔煲 - 由於我地唔太食辣,所以就簡左蒜蓉果皮既煮法。白鱔啖啖肉而且食落非常彈牙,白鱔煲既醬汁非常濃郁,吸收埋白鱔既精華送飯一流。.