2017-03-29
隔幾個月,總係要來一次九龍城!想念這裏的茶記!☺️我係一個任何時候都可以食早餐嘅人, 男友則無飯不歡。聯發茶餐廳就正正啱晒我哋口味喇😋晚餐食茶記,都唔算好貴,所以就好豪咁叫咗個特餐$54。沙嗲牛肉出前一丁!掙扎左好耐,食健康的意粉或是出前一丁好🙈一場來到,要邪惡就邪惡飽佢啦!出前一丁煮得剛剛好,不會太淋!沙嗲牛肉味道正宗,是兒時在大排檔的味道啊!❤️牛肉滑身,份量頗多👍🏻多士又薄又脆,配上微鹹的牛油,不消幾下功夫就K.O.了!滑蛋嘅幼滑程度,睇圖都見到,充滿蛋香😋😋😋男友點了大碗的炭火叉燒蛋飯$68叉燒份量好多,入口即溶,肥瘦均勻!配上半熟煎蛋,拌飯一流!是黯然銷魂飯的味道(係冇洋蔥姐😆)每次來都必定encore!(自己一個食的話,更別有一番風味!)男友正一大胃王,再點了一份公司三文治(牛肉)。這是高級的中式漢堡包吧! 牛肉半生熟,配上芝士、酸瓜片、厚身炒蛋、蕃茄等,配搭清新,令人滿足!到茶餐廳,點一杯奶茶,對我們來說,是一份堅持!(就是要試試餐廳的水準)😛茶走(跟餐), 色澤明亮,入口香滑,茶味濃度恰到好處,不會太稀👍🏻👍🏻合格😌😏這是一間令人回味的茶記!👍🏻食完再食糖水,啱啱好!❤️
晚餐食茶記,都唔算好貴,所以就好豪咁叫咗個特餐$54。
一場來到,要邪惡就邪惡飽佢啦!
男友點了大碗的炭火叉燒蛋飯$68
這是一間令人回味的茶記!👍🏻
食完再食糖水,啱啱好!❤️