2018-07-09
撞鬼囉,成個調景嶺,差唔多冇晒食店...大家餐,酒樓,3間茶餐廳,係彩明果邊既食店,大部份冇晒。依家落街都冇啖好食呢。都會駅個商場又本身都唔多野食,亦都唔係咁好食。基本得番2個選擇,一係食大快活,一係就麻酸樂。不過大快活都勁多人,唯有去少人D既麻酸樂啦。其實我一向都覺得麻酸樂係幾OK既,算係抵食又唔差的店。不過呢,佢既菜單好似越黎越少咁。無論係Lunch定下午茶,Menu都不停咁刪減咁。今日去下午茶,基本就得番3個Set你揀,一係就一個米線再自己幾蚊幾蚊咁加料。好彩佢都重有番個小點跟餐,如果佢連依D小點都刪埋,我真係唔知重幫唔幫襯佢好,因為佢果D小點先係最好味。老公叫的,麻辣湯底。2杯跟餐Free凍飲。最好味既小食,炸炸炸,有雞翼同鹽酥雞。其實佢個皮蛋豆腐都好味架,重有炸蝦卷又好味,青瓜都好味。佢既小食大多數都好味啦。我點既米線,唔知點解最後先上,等到老公都差唔多食完呢。
下午茶餐C
凍綠茶