2013-02-07
呢篇食評 大家睇完就算 小弟只係想分享下今晚晚餐既經過 我都無影相比大家睇 有怪莫怪 唔好插小弟 好 首先 同我同行一齊有四個朋友 五個人 去之前一日已經BOOK左八點枱。好喇 滿心歡喜 八點鐘準時到門口 點知門口個姐姐比人圍 我都可以理解真係好多人 等下係應份既 等左十五分鐘左右就入得座啦。 入到去坐底 成個場既待應左穿右插 幾經辛苦問到其中一個拎左張MENU+落單紙咁我地叫既小菜如下:南乳炸豬手(聽聞出名)黃金花枝片一桶雞腐乳炒生菜芝士琵琶豆腐(+15蚊有個伊麵底)兩支生力兩杯凍朱古力+CREAM叫左五個小菜八點四叫好哂 咁首先黎左兩杯朱古力+CREAM同生力 好啦 大家以為D餸好快黎既時候 我地坐一個鐘頭 D餸都未黎 我明白多人廚房唔得閒 係要等 但唔係等到連遲入座過我地既其他人食飽 我地D野都未黎架嘛??途中仲要吹左五六次 問待應有無漏單 佢又實牙實齒話無漏 咁好啦 信你再等 一等再等 我地隔離左右D食完走哂 我地D野先黎 兩杯朱古力飲到得番冰水 生力都飲完一支仲要叫多支。會唔會過份左?首先黎既係南乳炸豬手 但豬手全部變豬骨 南乳炸豬骨?無肉食 又無味 算!! 第二樣一桶雞 賣
其中一個拎左張MENU+落單紙
咁我地叫既小菜如下:
南乳炸豬手(聽聞出名)
黃金花枝片
一桶雞
腐乳炒生菜
芝士琵琶豆腐(+15蚊有個伊麵底)
兩支生力
兩杯凍朱古力+CREAM
叫左五個小菜
八點四叫好哂
首先黎既係南乳炸豬手 但豬手全部變豬骨 南乳炸豬骨?無肉食 又無味 算!! 第二樣一桶雞 賣相似JJ雞煲 到食第一舊 咸到阿媽都唔應得。第三樣黃金花枝片 明顯係食得出蛋黃味同黃金蝦一樣 但花枝片 無咬口 似食蛋黃+炸粉+腐皮。第四樣 腐乳生菜 係炒得OK唔錯 值得一讚。最後一樣芝士琵琶豆腐 芝士汁太稀 無咩味 豆腐入面 魚肉唔夠多 比例唔均勻 成舊豆腐入面得一舊冬菇 多幾粒蔥都無 我寧願佢炸豆腐比我算。食完成位每人100蚊 無錯 間野係出名 但名大於實 粗製濫造 點樣留得住D客