MUTA Restaurant by ATUM

餐廳風格係日式木系風🥰令人感到非常舒適🥰另設有Tatami位置,打卡一流啊😚✨ Daily Soup 每日精選餐湯今日係黑松露栗子湯🤤兩樣都係我favorite😚 黑松露味同栗子好夾,仲有啲栗子蓉添🌰 而且份量好多好大碗,兩個人share都夠飲啊😉✨Octopus • Seaweed Gnocchi 八爪魚片•紫菜煎馬鈴薯丸子好特別嘅一道菜😌將馬鈴薯切碎再搓成丸子蒸香,口感煙煙韌韌,好似食緊麻糬咁樣👍🏻面頭加上紫菜,令整體更惹味🤤八爪魚片數目都幾多👍🏻鮮甜有咬口❤️讚✨Dark Beer Braised Beef Cheek 焦糖麥芽黑啤燉和牛面肉牛面肉肉質非常腍,牛味重一啲都唔騷🤤而且仲帶有黑啤嘅麥香😗非常惹味✨Roasted Apple • Honey Cake • Sweet Potato Ice Cream 烤蘋果 •蜂蜜蛋糕•甜番薯雪糕烤蘋果好特別,如果你瞇埋眼去感受,你會覺得好似飲咗一啖好濃嘅蘋果汁😌 蜂蜜蛋糕軟綿,甜番薯雪糕嘅番薯十足✨Candied Almond Tea 杏仁焦糖紅茶倒出嚟超香😌飲落口有啖啖嘅杏仁焦糖味❤️好好飲✨Baileys Coffee 百利甜酒咖啡店

✨ Daily Soup 每日精選餐湯

牛面肉肉質非常腍,牛味重一啲都唔騷🤤
而且仲帶有黑啤嘅麥香😗非常惹味

✨Candied Almond Tea 杏仁焦糖紅茶
倒出嚟超香😌飲落口有啖啖嘅杏仁焦糖味❤️好好飲

✨Baileys Coffee 百利甜酒咖啡
店員好悉心提醒,凍飲嘅酒味會比熱飲更突出😗所以我最後揀咗凍飲❤️果然冇令我失望👍🏻咖啡酒同咖啡配合得好好👍🏻兩者味道好平均