2017-11-04
聽說朋友講開有間唔錯麵線舖價格不貴而且味道亦中上,我心思思睇過下食評也正正常常,聞說該店舖湯底以非常用心為主而且豐富湯料煮聽落以經一口鮮味,因而值得前來一試呀!前往該店搭港島沿線附近出站步行非常方便地址亦好容易揾,而店舖有個紅色大大易拉架非常耀眼,進入店舖面積不太大簡樸素設計,環境寬敞整齊清潔,坐得舒服服務生親切笑容介紹,廚房以半開放可一一觀察!首先看看檯上餐牌食物款式有粉麵類/焗飯/冷盤小食/自家果茶等……唔夠喉亦可自行追加餸非常方便,同埋舖面仲做緊推廣試食價,價格由$15-40元左右,最啱一班想嘗試新口味唔同要求街坊們~首先點選皇牌,湯底足料大大碗附有頗多(肉絲/溏心蛋/西蘭花/黑木耳),如客人亦可自選米線及烏冬等……迎合番自己!香噴噴人蔘湯底好重藥用材料,而且湯底無添加味精,熱湯味濃確有蔘味做原材料食完不覺口乾,各款餸料通通係曬自己面前,感覺唔多野但原來都幾飽肚呀,平時小飲湯水朋友最為適合不過稍後再叫馳名醉雞卷,濃烈花鵰酒浸出得入味,有數粒杞子/紅棗/北芪,醃得夠耐醉雞一點也不老雞肉細嫩,冰凉感爽脆軟滑,製作過程不經油炸煎食得夠健康,滿口紹酒香味是不錯的好選擇
首先點選皇牌[沁沁麵],湯底足料大大碗附有頗多(肉絲/溏心蛋/西蘭花/黑木耳),如客人亦可自選米線及烏冬等……迎合番自己!