2021-05-20 57 瀏覽
今次黎到呢間係觀塘既樂感cafe,呢度係觀塘近期好人氣既cafe,如果旺場果時黎,真係要排到lift位都逼滿曬人,好彩weekday既6點幾黎,都只係7成full左右,呢度d裝修都幾openess,無乜用partition,慳左牆既位,咁樣d座位就可以擺得開d,坐得忡舒服呀。叫左個台式牛肉千層麵,呢個dinner menu既item係本人最愛,上到枱仲好熱辣辣,d芝士仲拉到絲既,真係幾正,咬落軟綿綿,味道充滿左蕃茄味,食落仲有少薄荷既口感,感覺都唔錯。另外仲叫左個炸海鮮,上枱都係好熱辣辣,食落仲有煙絲冒出黎,d海鮮都幾新鮮。甜品就叫左個伯爵茶芝士蛋糕,味道好fresh,唔算太甜,同埋食落凍凍地,都幾新鮮。佢地仲有Lagom自家既咖啡豆賣,同埋手沖咖啡既濾斗同杯,都幾特別。