2023-03-07
🔹️雲家小鍋米線 (安寧大廈)🔹️雲家米線係米線關注組都好有名氣,荃灣既雲家米線成日大排長龍,我都想食好耐啦,發現元朗體育館附近開左分店,真係岩晒我去一試💪每一次叫米線小辣,配料有芽菜、酸菜、韮菜、蔥、芫茜同豬肉碎,配菜都必點豬紅、豬大腸、雞尖,一上台真係大滿足,滿滿既材料舖滿成碗米線,一啖米線加湯底,真係好惹味,小辣既辣度真係剛剛好另外朋友叫左份紅薯粉配豬大腸、豬肚、雲吞,紅薯粉煙韌有口感,豬大腸豬肚都醃得入味又唔會有腥味,呢點好欣賞,雲吞簡單既豬肉餡,係小時候既味道號外🤩發現配菜上有芫荽可以選擇,真係好吸引,見到有客人點選左,成大碗芫荽山咁,真係好爽呀,下次到我點選😂🥢炸雞中翼👍👍真係做到宣傳單上寫既內脆外嫩,就算我凍左少少先食都唔影響它既口感🥢手拍青瓜👍👍青瓜酸辣蒜味互相溶合,爽口入味,份量都好多
🥢炸雞中翼👍👍
🥢手拍青瓜👍👍
青瓜酸辣蒜味互相溶合,爽口入味,份量都好多