2020-12-06
呢間野無論咩日子都大排長龍,要食佢真係要有啲策略先食到😅 上次同朋友七點左右去排,結果等左兩個幾三個鐘先入到去🙈再上次係一開門就去,好彩岩岩入到去,開門半個鐘已經要等位。人氣甘旺,可想而知呢間野係幾甘受歡迎💛 今次收工都九點幾(個陣堂食係去到12點家),點知黎到都仲要等三張枱😱 都話要食佢唔係甘易家啦🤣好彩唔駛等好耐就入得!天氣開始凍,梗係整返個煲仔飯先啦,叫左潤腸咸蛋肉片飯,正呀😋 煲飯黎到,侍應會拎埋豉油同豬油過黎俾你自己DIY, 頭幾次食我都好抗拒豬油,因為覺得肥同唔健康嘛!雖然我就比較唔到落左豬油係咪真係香啲好食啲,但我覺得啲飯會無甘乾同入口會軟口啲,所以今次都淋左成個圈既豬油落去🙈 淨加豉油既飯焦實在太乾太硬,所以今次落左豬油就無左呢個問題啦🤭 係呀,真係有飯焦家,甘先正宗嘛😏原諒我掛住食,唔記得幫個飯留影😩啲花甲真係好鬼大隻!而且無煮過龍,鮮甜,嫩口,無沙,一啲都唔靭,如果唔係就真係浪費哂啲甘靚既花甲不過略嫌太重麻油味,搶哂啲鮮味,食完仲會好口渴因為唔食得辣,所以叫左bb辣。基本上係唔辣,係就係無左酸菜魚既神韻,但鬼叫自己唔食得辣又鍾意食咩🥺係鱸魚!唔係一般鋪頭用既生魚,價
原諒我掛住食,唔記得幫個飯留影😩
不過略嫌太重麻油味,搶哂啲鮮味,食完仲會好口渴
係鱸魚!唔係一般鋪頭用既生魚,價錢亦唔貴,因為我信佢真係有足一條鱸魚!超級多魚!以前食酸菜魚係食幾塊就無,但呢碟係食極都有😂魚太大舊,好滑,好食👍🏻
不過如果將魚肉起骨切薄片,相信入口會更滑更好食!