2016-03-28
朋友話最近有間好旺場既自助餐叫「韓舍」,叫我一齊去試下。好吖,最鍾意試新野。黎到真係嚇一跳,勁多人,成村人響門口,不過餐廳好細心,門口擺滿座位,估唔到既仲有爆谷機,俾等候既朋友免費享用,所以大家都等得好高興。入到黎,真係有好多野食,以下我介紹重點區域:一、韓式烤肉既然係韓燒,第一個重點當然係烤肉。肉類同蔬菜既款式好多,我特別推薦牛仔骨同雞翼。牛仔骨味道帶甜,完全唔韌兼有肉味,好美味;雞翼分原味同辣味,後者用韓式辣醬醃過,都真係幾辣,嗜辣朋友必食;我就唔太食辣,食原味都very good,入味,雞肉夠晒滑。二、刺身及壽司餐廳自設刺身bar,三文魚、希靈魚、蟹柳棒等等……大家要乜師傅就切乜,刺身夠新鮮,好食;鍾意有飯落肚既,就可以揀壽司,一排排新鮮做起,我鍾意熟蝦壽司,夠鮮甜。三、凍海鮮食自助餐最鍾意就係食凍海鮮,屬回本之作。呢度既凍海鮮有鮮蝦、蟹同青口。老實講蟹係唔大隻既,但又估佢唔到都幾多膏,而且蟹肉鮮甜,賣飛佛;至於鮮蝦同青口,都新鮮味美,不過實在有太多野食,只食左一轉!四、甜品唔好意思,我真係好快就去左甜品區,因為實在太吸引!必搶既係芝士撻,每次一出爐都好快無晒,因為真係好食,芝士
入到黎,真係有好多野食,以下我介紹重點區域:
唔好意思,我真係好快就去左甜品區,因為實在太吸引!必搶既係芝士撻,每次一出爐都好快無晒,因為真係好食,芝士餡夠creamy,外皮又甜又脆,美味;另一賣點係雪條機,自己將mousse放響凍板上,之後加上竹簽,等幾分鐘凝結左就食得,可能係自己親手做,所以感到特別好味!
其他仲有好多美食,不能盡錄,不如你地睇相啦!
總括黎講,今次自助餐食物總類好豐富,食得人好開心,如果你自問係大胃王,就不妨黎挑戰一下!