終於放AL喇,可以係咁約放平日假既朋友食飯😆 唔知大家有冇稱兄道弟既朋友呢?我有呀,有個由中學開始就叫佢做「哦拖拖」(日文讀音😛👉🏼 細佬) 上個禮拜就約左哦拖拖去見Oppa喇~ 見Oppa? 係見佢d應援咋,去人氣Cafe新沙洞澡堂食個tea☕️ 就真~講下食左咩啦💁🏽‍♀️➿ 炸韓國午餐肉條 ($58) 記得有朋友推介過,所以我都有嗌~ 的確幾有驚喜😆 午餐肉有一層薄脆均勻既炸漿喺外層,外脆內帶點紮實~ 仲要用番午餐肉盒埃裝住,打卡able📸➿ 韓式炸雞 *庥辣勁爆芫茜 (半份: $88)食得辣又鍾意芫荽既一定要試下呢款口味🌟 因為連平時食得辣既哦拖拖都話:真係幾麻🥵 炸雞大大舊,外脆內嫩!➿ 新沙洞𝑯𝒊𝒈𝒉 𝑻𝒆𝒂 2人Set ($328)冇諗過小小既Cafe都會食到幾高質既high tea set🥰 鍾意佢地鹹點既煙三文魚/ 碎蛋方型寶盒(我改既🤣) 撻皮厚薄適中而酥香👍🏼 鍾意佢地檸檬味既macaron夠酸🍋 迷你甜撻微甜不膩,會想encore多件🙊 仲有兩款口味既醬蘸Croffle:tiramisu同奶醬多,解決選擇困難症既煩惱😌 鍾意奶香感重d既話,推介大家食奶醬多味Crof

講下食左咩啦💁🏽‍♀️
➿ 炸韓國午餐肉條 ($58)

➿ 韓式炸雞 *庥辣勁爆芫茜 (半份: $88)

➿ 新沙洞𝑯𝒊𝒈𝒉 𝑻𝒆𝒂 2人Set ($328)
冇諗過小小既Cafe都會食到幾高質既high tea set🥰 鍾意佢地鹹點既煙三文魚/ 碎蛋方型寶盒(我改既🤣) 撻皮厚薄適中而酥香👍🏼 鍾意佢地檸檬味既macaron夠酸🍋 迷你甜撻微甜不膩,會想encore多件🙊 仲有兩款口味既醬蘸Croffle:tiramisu同奶醬多,解決選擇困難症既煩惱😌 鍾意奶香感重d既話,推介大家食奶醬多味Croffle🍼🥜

➿ 法式焦糖燉蛋牛角酥窩夫 ($58)
呢間Cafe實在有太多Croffle既口味選擇喇,鹹甜都有🤩 試完high tea set既兩舊原味Croffle,我地就決定要試埋焦糖燉蛋味🍮 甜度相對地高,但唔夠糖又點食到個塊焦糖脆脆呢?

➿ 焦糖鮮奶咖啡
哦拖拖話呢杯咖啡都特別有韓味🇰🇷 有韓式咖啡個種甜d同埋多奶既特色~

➿ 香檳葡萄梳打特飲
飲提子味既野最怕有一陣藥水味,但係呢一杯唔會~ 又消暑解渴👍🏼