2022-05-23
最近人氣旺盛嘅澡堂主題韓式Cafe,夜晚人龍不斷呢🔥• 韓國人氣麻藥雞蛋 $38用上微辣醬汁醃製嘅半熟溏心蛋,惹味得想再食多幾隻🤤• 韓式牛肉部隊鍋 $268配料有肥牛、午餐肉、年糕、腸仔、茄汁豆、金菇、芝士等,底部仲有個辛辣麵,豐富得嚟都好飽肚㗎,兩個人淨係食個鍋可能都已經夠飽🤣• 太陽蛋忌廉蘑菇年糕 $88辣炒年糕就食得多,呢個忌廉蘑菇味第一次見,夠曬特別!醬汁食落比想像中更重菇味,不過始終都有忌廉成份,所以會較為Heavy,適合分享👩🏻❤️👨🏻• 韓式甜辣炸雞(半份) $88韓式炸雞嚟講基本上我一定係點甜辣味咁濟。炸雞大大件,醬汁偏濃,唔算太甜太辣,薄薄一層醬汁已經非常夠味😆• 法式焦糖燉蛋牛角酥窩夫 $58個人非常鐘意食Croffle,仲要係焦糖燉蛋味,真係毫不猶疑就決定係你啦!可惜味道同心裡面有少少落差,如果蛋味重啲就好,感覺只係普通吉士醬咁,同埋口感上都差咁啲層次,anyway唔算差嘅😗• 雪嶽山 $58味道上我覺得有忌廉溝鮮奶嘅神韻,當然重點緊係放喺佢嘅雪山造型上,打卡一流✨• 藍柑橘白桃梳打特飲 $58吸睛度不輸「雪嶽山」,睇落好似星空咁啊😛
• 韓國人氣麻藥雞蛋 $38
用上微辣醬汁醃製嘅半熟溏心蛋,惹味得想再食多幾隻🤤
• 韓式牛肉部隊鍋 $268
• 太陽蛋忌廉蘑菇年糕 $88
• 韓式甜辣炸雞(半份) $88
• 法式焦糖燉蛋牛角酥窩夫 $58
• 雪嶽山 $58
• 藍柑橘白桃梳打特飲 $58
吸睛度不輸「雪嶽山」,睇落好似星空咁啊😛