2022-10-28
今次去到人氣打卡cafe,之前怕要排隊所以吾敢去,今次約到朋友夜晚去「澡堂」食韓國菜,過下韓國癮!夜晚早去都已經坐滿一半座位。韓式水冷麵 $98同韓國既味道幾相近,還原度都高,有梨片同青瓜絲,水冷麵麵條幾煙韌,湯底酸酸甜甜,仲加左啲芝麻油,幾開胃。生菜包豬肉套餐 $448套餐包生菜包豬肉、炸雞、甜品同2杯飲品。生菜包豬肉貌相好豐富,有齊哂生菜、紫蘇葉、蘿蔔泡菜、青椒、大蒜、芝麻辣醬等材料!薄切五花肉包住所有材料食好有韓國風味。韓式蒜蓉醬油炸雞 半份蒜蓉醬油味道調較得幾好,吾會好咸,蒜蓉味夠香濃,建議炸雞趁熱食,凍左個皮比較硬。藍柑橘白桃梳打特飲 & 西柚梳打特飲飲品貌相幾靚,外形好似mocktail,梳打飲品味道吾假,幾fresh。Tiramisu窩夫 $58一款幾有驚喜既甜品,上面有一條Tiramisu手指餅,下面有口感類似牛角包既窩夫,Tiramisu 味道吾會太甜,奶香味重同滑。黑芝麻味麻糬 $58麻糬夠滑,幾重牛奶香味,黑芝麻加左糖,甜甜地。當日去到見到有香港明星既生日應援,店員仲好搞笑地問我地系咪鐘意佢,系既話可以送應援包比我地!
韓式水冷麵 $98
生菜包豬肉套餐 $448
套餐包生菜包豬肉、炸雞、甜品同2杯飲品。
生菜包豬肉
韓式蒜蓉醬油炸雞 半份
藍柑橘白桃梳打特飲 & 西柚梳打特飲
Tiramisu窩夫 $58
黑芝麻味麻糬 $58
麻糬夠滑,幾重牛奶香味,黑芝麻加左糖,甜甜地。