2025-04-21
人氣打卡餐廳📸 超精美畫碟甜品🍰 荃灣Homeland新派多國菜心柔5歲生日🎉我們一早預約了這間餐廳🤩完完全全是衝着畫碟蛋糕而來♥️事關這間餐廳食甜品有畫碟服務!只需+$35便可畫上喜愛的卡通或圖案,並加上字句😍食飯慶祝打卡簡直一流📸今次預訂餐廳的時候,已經提早通知畫碟要求:Kuromi + 生日字句甜品上枱後,心柔好驚喜😍超級滿意♥️餐廳還會有免費拍攝🎞️即影即有相片的禮遇💗好有儀式感!提提大家一定要訂位,因為我們當日去餐廳超級Full ,好多人等位😅🔸招牌甜品拼盤(兩款口味)可以選兩款口味的奶蓋巴斯克芝士蛋糕!我們選了焦糖無花果伯爵茶及開心果☺️味道濃郁,特別喜歡伯爵茶,淡淡茶香配上焦糖味道恰到好處💗🔸原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅超級推介!賣相十分架勢🦞龍蝦啖啖肉,Pizza好足料👍🏻Pizza入面原來除了明太子,還有還有三文魚,蟹籽,木魚紫菜等等!口味配搭很好!小朋友都好鍾意食🤤🔸寶雲酥法式焗田螺配薯蓉田螺好香口!啖啖肉好滋味!🔸泰式柚子蟹肉沙律味道好清新,開胃前菜☺️而且份量都幾大盤👍🏻🔸兒童餐 主菜選了意式先茄德國腸意粉!茄汁意粉小朋友最開胃🤤還有兩件炸雞,果凍+水果,配上一個蘋果汁,
心柔5歲生日🎉我們一早預約了這間餐廳🤩
完完全全是衝着畫碟蛋糕而來♥️
事關這間餐廳食甜品有畫碟服務!
只需+$35便可畫上喜愛的卡通或圖案,並加上字句😍
食飯慶祝打卡簡直一流📸
甜品上枱後,心柔好驚喜😍超級滿意♥️
餐廳還會有免費拍攝🎞️即影即有相片的禮遇💗好有儀式感!
🔸招牌甜品拼盤(兩款口味)
🔸原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅
超級推介!賣相十分架勢🦞
龍蝦啖啖肉,Pizza好足料👍🏻
口味配搭很好!小朋友都好鍾意食🤤
🔸寶雲酥法式焗田螺配薯蓉
田螺好香口!啖啖肉好滋味!
🔸泰式柚子蟹肉沙律
味道好清新,開胃前菜☺️
而且份量都幾大盤👍🏻
🔸兒童餐
主菜選了意式先茄德國腸意粉!茄汁意粉小朋友最開胃🤤
還有兩件炸雞,果凍+水果,配上一個蘋果汁,小朋友見到都開心👍🏻
🔸法式龍蝦海鮮濃湯
濃湯好入味,想不到附上一隻大大的青口☺️
🔸黑松露牛肝菌蘑菇湯
濃郁好飲,沾上蒜蓉包好好食👍🏻
🔸香芋芝士奶蓋
好濃郁的香芋味,芝士奶蓋份量好多,毫不吝嗇🤤
🔸玫瑰草莓拿鐵
草莓及牛奶味好重,質感柔滑☺️
📍Homeland
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B109-B110號舖