餐廳: Homeland (荃灣廣場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
5天前 0 瀏覽
假期要出去食飯!🌟🎉我哋同可愛既Ariel小朋友慶祝吓先!❣️呢間餐廳好啱去慶祝生日或週年記念有仙女棒、播生日歌🎹、生日即影📸即有,仲送卡套並可寫上願望!今次個甜品係無花果培茶奶蓋巴斯克蛋糕,畫了好可愛既chiikawa,仲可以寫埋字呀!🫰😘而家只要星期一至四,5時後入座惠顧,顧客身份證字號有「3」字 ,即享全單優惠了!🌈1個3字即9折、🌈2個3字有85折、🌈3個3字更享有78折優惠!我身份證有2個3呀,就有85折了!優惠至5月31日!🥳🥰🌟黑松露牛肝菌磨菇忌廉湯湯底香濃,有黑松露味淡淡地襯托,真係令人回味!🌈煙三文魚凱撒沙律三文魚鮮美,配上新鮮蔬菜及醬汁,清新醒神呀!🌟秘製北京烤鴨薄餅好獨特!薄餅上面有鴨肉,同勁多青瓜及京葱絲!真係仿似食緊北京烤鴨咁!🌈酥炸吉列廣島蠔廣島蠔外炸到金黃酥脆,入面嘅蠔肉仍然保持鮮嫩,令人回味!🌟寳雲酥法式田螺配薯蓉螺肉鮮嫩,薯蓉有牛油味香濃,同田螺好夾!🌈兒童餐🐼粉紅色跑車好可愛🚗小朋友就選擇了吞拿魚忌廉長通粉,配上可愛炸物、橙汁及甜品,食得開心就好了!❣️🌟薄荷朱古力、榛子朱古力及草莓朱古力三款口感同賣相都好正!特別係好多忌廉在杯上好滿足,打咭正喎!📷
假期要出去食飯!🌟🎉
我哋同可愛既Ariel小朋友慶祝吓先!❣️

呢間餐廳好啱去慶祝生日或週年記念

🌟黑松露牛肝菌磨菇忌廉湯
湯底香濃,有黑松露味淡淡地襯托,真係令人回味!

🌈煙三文魚凱撒沙律
三文魚鮮美,配上新鮮蔬菜及醬汁,清新醒神呀!

🌟秘製北京烤鴨薄餅

🌈酥炸吉列廣島蠔
廣島蠔外炸到金黃酥脆,入面嘅蠔肉仍然保持鮮嫩,令人回味!

🌟寳雲酥法式田螺配薯蓉
螺肉鮮嫩,薯蓉有牛油味香濃,同田螺好夾!

🌈兒童餐🐼

🌟薄荷朱古力、榛子朱古力及草莓朱古力

5天前 0 瀏覽
今日響荃灣廣場嘅Homeland餐廳為小姪仔姪女慶祝生日,餐廳環境闊落,卡位坐得舒服,手工意粉同靚靚畫碟好吸引。我哋點咗幾款小朋友鍾意嘅食物。明太子雪山芝士炸薯條咸香可口,芝士加明太子嘅配搭令人驚喜。酥脆雞拼盤有咸蛋黃、芥末蜜糖同明太子味,三種味道各有特色,適合大人同小朋友。滋味小食拼盤入面嘅唐揚炸雞塊同吉列魚手指都香脆十足。蘭王蛋卡邦尼意粉醬汁滑溜,意粉煮得剛好,口感有彈性。意式鮮茄大蝦意粉微辣,蝦新鮮,車厘茄甜美,味道平衡得幾好。最吸引係Homeland嘅CHIIKAWA畫碟,大家都瘋狂打卡。杜拜朱古力奶蓋巴斯克蛋糕滑順可口,唔會太甜,食完仲想再嚐多一口。呢間餐廳嘅食物味道好,店員溫柔親切,生日送咗仙女棒同播生日歌比小朋友、仲有即影即有送卡套,滿滿儀式感。特別適合家庭聚會,值得再來!而家有三周年慶典快閃優惠,星期一至四晚市時段入座,顧客身份證字號有「3」字,即享全單優惠,最多可享78折,真係好抵食!

滋味小食拼盤入面嘅唐揚炸雞塊同吉列魚手指都香脆十足。

蘭王蛋卡邦尼意粉醬汁滑溜,意粉煮得剛好,口感有彈性。

意式鮮茄大蝦意粉微辣,蝦新鮮,車厘茄甜美,味道平衡得幾好。

2025-04-16
  • 酥炸吉列廣島蠔
  • 卡邦尼意粉
  • 滋味小食拼盤
6天前 0 瀏覽
餐廳的裝潢獨具匠心,五彩繽紛的花藝設計和現代感十足的家具,營造出輕鬆愉快的用餐氛圍。牆面上懸掛的藝術畫作讓人感受到濃厚的文化氛圍,是個適合聚會和約會的場所。火焰桂花啤酒雞雞肉外皮金黃酥脆,內裡鮮嫩多汁,搭配桂花啤酒的香氣,口感獨特。火焰的瞬間更是增添了視覺上的震撼,讓人忍不住拍照留念。旁邊的配菜如烤蔬菜和小番茄,增添了菜品的色彩和層次感。西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯這道鐵鍋燉飯色香味俱全,海鮮的新鮮感與龍蝦汁的濃郁風味完美結合。米飯吸收了海鮮的鮮甜,口感軟滑,搭配大蝦和貽貝等海鮮,令人垂涎。整體而言,這家餐廳的火焰桂花啤酒雞和西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯都值得一試。無論是想要享受美食還是拍照打卡,這裡都是一個不錯的選擇。而且現在正有優惠:荃灣及旺角店 均有早鳥優惠,星期一至五 19:00 前離座即享八折優惠

火焰桂花啤酒雞

西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯

2025-04-22 0 瀏覽
松露牛肝菌雞肉芝士薄餅上桌時濃郁的松露香氣撲面而來,薄餅底烤得金邊微翹,咬下是酥脆與韌勁的平衡。牛肝菌切片軟嫩多汁,與嫩滑雞肉塊相映成趣,鋪滿的車打芝士牽拉出綿長絲線,鹹香中夾雜著松露的深邃 earthy 感,每口都像在森林裡漫步,濃郁卻不膩口。 北海道帶子海膽醬意大利燉飯作為海鮮控必點!北海道帶子碩大飽滿,煎至金黃的外層鎖住鮮甜,內裡軟嫩如凝脂。海膽醬均勻裹住每粒燉飯,奶油基底中滲透著海水的鹹鮮,隱約還有檸檬皮屑的清新點綴,米芯略帶彈牙的「al dente」口感,讓層次更顯豐富,一不小心就掃光整盤。 火焰桂花啤酒雞當服務生推著車現場點燃火焰,藍色火苗騰空的瞬間儀式感拉滿!酒精揮發後留下桂花的清雅甜香,啤酒的麥芽味滲入雞肉,皮脆肉嫩的雞腿肉一抿就脫骨,底層鋪墊的洋蔥與薯角吸飽湯汁,鹹香中帶著微醺的餘韻,適合與朋友分享這份熱鬧。 榛子朱古力脆脆看似樸實的甜點卻暗藏驚喜!外層是烤得香酥的榛子碎,內裡的朱古力軟心濃郁絲滑,微苦的黑巧與焦糖脆片搭配得恰到好處,搭配旁邊的雲呢拿雪糕,冰火交織的口感讓幸福感直達巔峰,吃完忍不住想再點一份。
松露牛肝菌雞肉芝士薄餅

北海道帶子海膽醬意大利燉飯

火焰桂花啤酒雞

榛子朱古力脆脆

試食活動
充滿玩味風格嘅環境設計,見到都覺得好盞鬼😆餐廳有多個唔同嘅set餐,每個都覺得好抵食😋下次等🧸胃口好啲,就會想嗌海鮮盤,好吸引呀真係🥹,今次就跟佢意思嗌pizza set先🍕؄🎬 煙三文魚凱撒沙律煙三文魚嘅濃郁煙燻風味,配合埋凱撒沙律指定醬汁,可以話係點都好食🤭煙三文魚微微嘅咸香又可以提升整體口味👍🏼𝄢..🎬 黑松露牛肝菌蘑菇湯🎬 法式龍蝦海鮮濃湯松露嘅獨特香氣同牛肝菌嘅濃郁菇香結合🍄‍🟫帶嚟深邃而有點奢華感嘅味覺體驗😆特別啱鍾意濃厚風味嘅朋友😋龍蝦濃湯有著濃厚嘅蝦香味🦞加入海鮮粒帶出啖啖鮮甜,入口順滑,加入咗蝦肉點綴,同時增加咀嚼感🤓𝄢..🎬 黑松露雪山芝士薯條薯條炸到香脆同黑松露嘅咸香係完美結合🤝🏼撒上芝士碎營造雪山效果🗻視覺上好睇,非常吸引嘅小食🍟𝄢..🎬 牛面頰墨西哥芝士餡餅牛面頰通常都經過長時間慢煮,肉質軟嫩多汁😋帶有濃郁嘅牛肉香🐂而作為墨西哥風格嘅餡餅,必定會配搭好多香料同配菜🧅芝士係小不了嘅材料🧀仲可以有一個拉絲效果🤩餡餅外層煎得酥脆,咬落去既有肉嘅嚼勁又有芝士嘅柔軟👍🏼𝄢..🎬 波士頓龍蝦占米多松露闊條麵用上香料風味同芝士嘅結合去炮製龍蝦🦞有微微嘅辛香😶‍🌫️龍蝦肉嘅彈嫩
充滿玩味風格嘅環境設計,見到都覺得好盞鬼😆
餐廳有多個唔同嘅set餐,每個都覺得好抵食😋
🎬 煙三文魚凱撒沙律

龍蝦濃湯有著濃厚嘅蝦香味🦞
🎬 黑松露雪山芝士薯條

薯條炸到香脆同黑松露嘅咸香係完美結合🤝🏼
黑松露雪山芝士薯條
撒上芝士碎營造雪山效果🗻視覺上好睇,非常吸引嘅小食🍟
🎬 牛面頰墨西哥芝士餡餅

芝士係小不了嘅材料🧀仲可以有一個拉絲效果🤩
牛面頰墨西哥芝士餡餅
餡餅外層煎得酥脆,咬落去既有肉嘅嚼勁又有芝士嘅柔軟👍🏼
🎬 波士頓龍蝦占米多松露闊條麵

用上香料風味同芝士嘅結合去炮製龍蝦🦞有微微嘅辛香😶‍🌫️
波士頓龍蝦占米多松露闊條麵
龍蝦肉嘅彈嫩、闊條麵嘅彈牙厚實,加上占米多帶嚟清爽,
波士頓龍蝦占米多松露闊條麵
口感非常豐富,亦喺較為濃味嘅一款Pasta😋
🎬 開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕

極力奉勸各位一定要嗌畫碟甜品😍靚到痴晒線‼️畫碟唔係慶祝嘅專利,只要你想開心都可以😌師傅嘅畫功絕對值得讚👍🏼
開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕
大人細路睇見都開心🥰而另一個位係蛋糕有半份嗌,
食飽咗想食小小甜品都無問題🍰咁就唔會太full🤪
؄
佢每份嘢食都大大份,所以真係食到捧住個肚走🤰🏻到最後仲有個想拎走埋隻碟嘅畫碟甜品,真係大滿足🤟🏼

✨荃灣分店✨而家搞緊三週年慶典快閃優惠,星期一至四【晚市時段】17:00-21:00 入座🙇🏻‍♀️食客身份證字號有「3」字 ,就會有全單優惠‼️
- 🔸1個3字【9折】
- 🔸2個3字【85折】
- 🔸3個3字【78折】
各位有3字嘅朋友仔記得留意返呀😉
🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 ➤ 8️⃣✿
2025-04-07
5 分鐘 (堂食)
煙三文魚凱撒沙律
黑松露牛肝菌蘑菇湯
開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕
人氣打卡餐廳📸 超精美畫碟甜品🍰 荃灣Homeland新派多國菜心柔5歲生日🎉我們一早預約了這間餐廳🤩完完全全是衝着畫碟蛋糕而來♥️事關這間餐廳食甜品有畫碟服務!只需+$35便可畫上喜愛的卡通或圖案,並加上字句😍食飯慶祝打卡簡直一流📸今次預訂餐廳的時候,已經提早通知畫碟要求:Kuromi + 生日字句甜品上枱後,心柔好驚喜😍超級滿意♥️餐廳還會有免費拍攝🎞️即影即有相片的禮遇💗好有儀式感!提提大家一定要訂位,因為我們當日去餐廳超級Full ,好多人等位😅🔸招牌甜品拼盤(兩款口味)可以選兩款口味的奶蓋巴斯克芝士蛋糕!我們選了焦糖無花果伯爵茶及開心果☺️味道濃郁,特別喜歡伯爵茶,淡淡茶香配上焦糖味道恰到好處💗🔸原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅超級推介!賣相十分架勢🦞龍蝦啖啖肉,Pizza好足料👍🏻Pizza入面原來除了明太子,還有還有三文魚,蟹籽,木魚紫菜等等!口味配搭很好!小朋友都好鍾意食🤤🔸寶雲酥法式焗田螺配薯蓉田螺好香口!啖啖肉好滋味!🔸泰式柚子蟹肉沙律味道好清新,開胃前菜☺️而且份量都幾大盤👍🏻🔸兒童餐 主菜選了意式先茄德國腸意粉!茄汁意粉小朋友最開胃🤤還有兩件炸雞,果凍+水果,配上一個蘋果汁,

心柔5歲生日🎉我們一早預約了這間餐廳🤩
完完全全是衝着畫碟蛋糕而來♥️
事關這間餐廳食甜品有畫碟服務!
只需+$35便可畫上喜愛的卡通或圖案,並加上字句😍
食飯慶祝打卡簡直一流📸
甜品上枱後,心柔好驚喜😍超級滿意♥️
餐廳還會有免費拍攝🎞️即影即有相片的禮遇💗好有儀式感!

🔸招牌甜品拼盤(兩款口味)

🔸原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅
超級推介!賣相十分架勢🦞
龍蝦啖啖肉,Pizza好足料👍🏻
口味配搭很好!小朋友都好鍾意食🤤

🔸寶雲酥法式焗田螺配薯蓉
田螺好香口!啖啖肉好滋味!

🔸泰式柚子蟹肉沙律
味道好清新,開胃前菜☺️
而且份量都幾大盤👍🏻

🔸兒童餐
主菜選了意式先茄德國腸意粉!茄汁意粉小朋友最開胃🤤
還有兩件炸雞,果凍+水果,配上一個蘋果汁,小朋友見到都開心👍🏻

🔸法式龍蝦海鮮濃湯
濃湯好入味,想不到附上一隻大大的青口☺️

🔸黑松露牛肝菌蘑菇湯
濃郁好飲,沾上蒜蓉包好好食👍🏻

🔸香芋芝士奶蓋
好濃郁的香芋味,芝士奶蓋份量好多,毫不吝嗇🤤

🔸玫瑰草莓拿鐵
草莓及牛奶味好重,質感柔滑☺️

📍Homeland
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B109-B110號舖
  • 黑松露牛肝菌蘑菇湯
2025-04-20 0 瀏覽
去到荃灣慶祝生日,找到一間有快閃優惠嘅西餐廳,星期一至四晚市時段入座,而且身份證有個3字,可享有全單優惠。點蛋糕送即影即有相片,我地揀杜拜朱古力奶蓋巴斯克蛋糕,喺甜品畫碟寫上願望字樣,仲有可愛圖案喺我鍾意 Hello Kitty!落單需要掃QR Code,點餐好方便!有特式Pizza ,牛面頰墨西哥芝士餡餅,餡餅有豐富食材,包括牛肉、濃郁嘅芝士,配送忌廉醬、牛油果醬,增添口感!波士頓龍蝦占米多松露闊麵,上枱時見到龍蝦好吸引,龍蝦肉質彈牙;闊條麵彈牙,食落有濃郁嘅松露醬味道!法式香草烤春雞配薯菜,烤春雞嘅肉質嫩滑,食落厚肉;配搭薯蓉及燈籠椒,好味道。柑桔蜜,加入柑桔蓉,潤喉又解渴。
去到荃灣慶祝生日,
找到一間有快閃優惠嘅西餐廳,

星期一至四晚市時段入座,
而且身份證有個3字,
可享有全單優惠。
點蛋糕送即影即有相片,

我地揀杜拜朱古力奶蓋巴斯克蛋糕,
甜品畫碟寫上願望字樣,
仲有可愛圖案喺我鍾意 Hello Kitty!

落單需要掃QR Code,點餐好方便!
有特式Pizza ,牛面頰墨西哥芝士餡餅,

餡餅有豐富食材,包括牛肉、濃郁嘅芝士,
配送忌廉醬、牛油果醬,增添口感!

波士頓龍蝦占米多松露闊麵,

上枱時見到龍蝦好吸引,
龍蝦肉質彈牙;闊條麵彈牙,
食落有濃郁嘅松露醬味道!

法式香草烤春雞配薯菜,烤春雞嘅肉質嫩滑,

食落厚肉;配搭薯蓉及燈籠椒,
好味道。

柑桔蜜,加入柑桔蓉,潤喉又解渴。
試食活動
呀女學緊復活節主題,襯住homeland有甜品畫碟服務,我哋就帶佢去一齊食!happy easter畫到真係超級靚!真係極推薦帶小朋友嚟呢度食嘢⭐️新奧良海鮮拼盤二人餐最搶眼一定係隻羅門氏大蝦🦐有成35cm長,蝦頭爆膏,超香香濃郁其他海鮮都新鮮,鮑魚爽口、長腳蟹肉厚、蜆同青口乾淨冇沙,蒜香牛油汁配合埋海鮮真係超好食!二人餐仲包咗黑松露牛肝菌蘑菇湯、慢煮雞胸胡麻沙律、一份小食同飲品⭐️慢煮牛臉頰意粉🐮,意粉質地煮到啱啱好,牛肉煮到鬆化,紅酒汁香濃掛麵。 ⭐️伯爵茶巴斯克蛋糕🍰茶味突出,面頭焦糖脆脆哋,配流心奶蓋同無花果,甜度剛好。畫碟嘅復活節兔仔🐇同彩蛋好精緻,影相一流📸
happy easter畫到真係超級靚!
真係極推薦帶小朋友嚟呢度食嘢

⭐️新奧良海鮮拼盤二人餐
最搶眼一定係隻羅門氏大蝦🦐
有成35cm長,蝦頭爆膏,超香香濃郁

⭐️伯爵茶巴斯克蛋糕🍰
2025-04-17 0 瀏覽
琴日同班friend去咗荃灣廣場間Homeland,一入去就俾佢個裝修吸引住!天花掛滿晒花花裝飾,仲有霓虹燈同埋成幅花牆,真係靚到唔捨得坐低,個個拎住手機狂打卡先~🦞 海鮮盤真係必試!我哋叫咗新奧爾良海鮮盤,揀咗波士頓龍蝦配蒜香牛油汁。龍蝦大大隻,肉質彈牙到不得了!而家仲新出咗冬蔭公醬汁可以揀。另外仲可以加$48配珍寶大頭蝦,二人餐加1隻,四人餐就可以加2隻,抵食!🥗 慢煮雞胸胡麻沙律好驚喜!前菜叫咗個沙律,估唔到雞胸可以咁嫩滑,一啲都唔鞋口。沙律菜新鮮爽脆,胡麻醬嘅份量啱啱好,食落好開胃,我哋轉頭就清晒成碟~🍟 香脆炸薯條好邪惡!雖然知薯條好肥,但真係忍唔住叫咗份。炸到金黃色嘅粗薯條,灑上特製燒烤粉,點埋茄汁食,一條接一條停唔到口!🍰 甜品畫碟好有心思!今次特登提前一日預訂咗畫碟服務,師傅幫我哋畫咗超得意嘅小桃同兔仔,靚到成枱人都唔捨得食!叫咗杜拜朱古力奶蓋巴斯克蛋糕,朱古力味好濃郁,蛋糕質地軟滑,甜度剛剛好,完美收尾~✨ 生日有特別驚喜!原來生日嚟食會有仙女棒效果,仲會播生日歌,最正係送即影即有連卡套,可以寫低自己嘅生日願望,好有心思!🎊 三週年優惠抵到爛!而家做緊快閃優惠,身份證

🦞 海鮮盤真係必試!

🥗 慢煮雞胸胡麻沙律好驚喜!

🍟 香脆炸薯條好邪惡!

🍰 甜品畫碟好有心思!

✨ 生日有特別驚喜!

🎊 三週年優惠抵到爛!
而家做緊快閃優惠,身份證號碼有「3」字就有折:
- 1個3字:全單9折
- 2個3字:85折
- 3個3字:78折
優惠做到5月,記住星期一至四晚市時段先有啊!

💡 溫馨提示:
記得畫碟服務要提前預約,甜品款式會不定期更新,用優惠記住帶身份證正本~
2025-04-16 0 瀏覽
➰ 泰式柚子蟹肉沙律 柚子蟹肉沙律,食落酸酸辣辣,好開胃。柚子同蟹肉嘅配搭都好適合。➰ BBQ醬燒滋味豬肋骨配薯條 主菜方面揀左 BBQ醬燒滋味豬肋骨,豬肋骨都好大條,岩曬兩個人share。伴菜薯條炸到外脆內軟。➰ 招牌甜品拼盤(2款口味) $188其中一款揀左開心果奶蓋芝士巴斯克蛋糕(半件),佢嘅芝士蛋糕食落比較冧身,有淡淡嘅開心果味。➰ 焦糖鴛鴦烏龍芝士奶蓋 $48飲落去好香鴛鴦烏龍味,再飲到淡淡嘅焦糖味,少少似咖啡嘅味道。
➰ 泰式柚子蟹肉沙律

➰ BBQ醬燒滋味豬肋骨配薯條

➰ 招牌甜品拼盤(2款口味) $188

➰ 焦糖鴛鴦烏龍芝士奶蓋 $48
2025-04-16 0 瀏覽
想要慶祝特別的日子,如生日或紀念日?那麼這間全港第一的畫碟餐廳絕對不容錯過!在這裡,你和摯愛的朋友或伴侶將會體驗到驚喜連連的即影即有服務,讓每一刻都成為珍貴的回憶!### 法式龍蝦海鮮濃湯這碗龍蝦海鮮濃湯無疑是味蕾的盛宴!濃郁的龍蝦風味令人陶醉,口感滑順,帶來無與倫比的creamy享受。湯中不僅有新鮮的龍蝦肉,還搭配了原隻青口、墨魚、蜆和蝦等豐富食材,讓每一口都充滿驚喜。### 北海道帶子海膽醬意大利飯這道意大利飯以其金碧輝煌的外觀吸引著每個食客。大大隻的帶子煎至金黃色,外酥內嫩,搭配濃郁新鮮的海膽醬,讓每粒飯都裹上了海膽的香氣,令人一試成主顧!### 西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯海鮮愛好者必定要點這道美味!鐵鍋燉飯中集合了蜆、蝦、青口等多種海鮮,每粒米飯都吸滿了濃厚的龍蝦汁,讓每一口都充滿鮮味,簡直是海鮮的饗宴!📍 **地址**:荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B109-B110號舖無論是慶祝還是日常享受,這間餐廳都能讓你體驗到難忘的美食旅程!快來預訂吧!

### 法式龍蝦海鮮濃湯

### 北海道帶子海膽醬意大利飯

### 西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯

✨Homeland|海鮮控必試新奧爾良海鮮盤🦞三周年快閃優惠延長至5月🎉.位於荃灣廣場嘅Homeland❤️餐廳環境寬敞,燈光柔和,好適合同朋友慢慢傾吓計、享受下美食💖最近更推出三周年快閃優惠,身份證有「3」字就有折,最平可享78折🔥🍽️ 新奧爾良海鮮盤二人餐 🔹黑松露牛肝菌蘑菇湯
一上枱就聞到超香黑松露味!湯底creamy得嚟唔會膩,仲食到一粒粒打碎咗嘅牛肝菌,口感好豐富🍄🔹慢煮雞胸胡麻沙律
雞胸肉嫩滑到不得了!慢煮真係冇得輸,一啲都唔鞋口。沙律菜新鮮爽脆,胡麻醬夠晒香,仲撒咗啲脆脆嘅麵包粒,開胃首選🥗🔹新奧爾良海鮮拼盤(中) + 冬蔭公醬汁
主角登場!拼盤有北海道松葉蟹腳、青口、蜆、魷魚、鮑魚等,分量夠兩個人share。蟹腳啖啖肉,鮮甜到爆🦀搭配蒜香牛油汁濃郁惹味~而新推出嘅冬蔭公醬酸辣醒神,椰香後勁好泰式🌶️海鮮全部煮得剛好,魷魚彈牙、蜆肉冇沙,值得一讚!另加購大頭蝦足足手掌咁大,蝦頭爆膏,肉質結實,散發蒜蓉牛油香😋👉 香脆炸薯條
粗身薯條炸到金黃酥脆,點海鮮嘅醬汁食超夾🍟🍚 北海道帶子海膽醬意大利燉飯 兩粒厚切北海道帶子煎到微微焦香,外脆內嫩,鮮味十足~燉飯用咗海膽醬煮,每一粒米都

🍽️ 新奧爾良海鮮盤二人餐
🔹黑松露牛肝菌蘑菇湯

🔹慢煮雞胸胡麻沙律

🔹新奧爾良海鮮拼盤(中) + 冬蔭公醬汁

👉 香脆炸薯條
粗身薯條炸到金黃酥脆,點海鮮嘅醬汁食超夾🍟

🍚 北海道帶子海膽醬意大利燉飯
兩粒厚切北海道帶子煎到微微焦香,外脆內嫩,鮮味十足~燉飯用咗海膽醬煮,每一粒米都掛滿濃郁嘅鹹鮮味,仲有啲蟹子增加爆汁口感🦪整體偏Creamy,重口味人士必試!

🍰 焦糖無花果伯爵茶奶蓋芝士蛋糕
底層係濃厚巴斯克芝士,中層有伯爵茶香嘅奶蓋,面頭鋪咗焦糖脆片同新鮮無花果!一啖食到晒芝士嘅綿密、茶香嘅回甘同無花果嘅清甜,層次感滿分~

🎊 推廣優惠
✅ 海鮮盤加推冬蔭公醬汁,風味更驚喜!
✅ 二人餐+$48可加購珍寶大頭蝦,四人餐可加兩隻🦐
✅ 生日打卡福利:送仙女棒、即影即有連卡套、播生日歌🎂
✅ 三周年優惠延長至5月底!身份證有「3」字即享78折‼️
總結:Homeland性價比高,海鮮新鮮、醬汁有心思,加上而家有優惠,絕對要試~特別推薦濃郁系燉飯同打卡必點芝士蛋糕🎉

Homeland✨
📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B109-B110號舖

#荃灣美食 #海鮮拼盤 #身份證優惠
上網見到呢間做緊三周年快閃優惠🎊,只要身份證有「3」字 會有折扣🤑。仲可以順便order甜單品畫碟影相打卡📸,girls gathering一流呀💃🏻。~ 🦞 新奧爾良海鮮盤二人餐 $698/2位 上枱即刻「嘩~」一聲!波士頓龍蝦半隻啖啖肉😚,加$48追加羅門氏蝦🦐超大隻。蟶子同鮑魚鮮甜彈牙,仲有其他海鮮包括海虎蝦,墨魚仔, 鮮大蜆同青口。連埋德國腸同燒粟米等嘅配菜🌽,撈埋香辣蒜蓉汁🦑🐙夠晒惹味,好滿足。🥣 黑松露牛肝菌蘑菇湯 飲落好creamy,暖胃一流😚。🥗 煙三文魚凱撒沙律 +$18 最經典最好味,沙律都係配三文魚最夾😛。 麵包粒脆卜卜,沙律汁撈勻食即刻開胃晒🍽️! 🍤 西班牙蒜油大蝦 +$78 大大隻好新鮮🦐!蒜油超香,拎酸種包點嚟食一流🤤~麵包吸滿油香脆中帶軟,邪惡到極呀😈 。🧋 香芋芝士奶蓋 +$36 / 🧃凍檸茶 +$17 奶蓋夠厚💜芋香超濃!檸茶就正常發揮,夠解膩~。🐌 寶雲酥法式焗田螺 $88 田螺肉嫩滑冇沙,薯蓉綿密帶牛油香🧈~細細份但好精緻,開胃前菜之選💯 。🍛 北海道帶子海膽醬意大利燉飯 $228 帶子煎到金黃焦香🔥 海膽醬Creamy到掛住每

~ 🦞 新奧爾良海鮮盤二人餐 $698/2位

🥣 黑松露牛肝菌蘑菇湯
飲落好creamy,暖胃一流😚。

🥗 煙三文魚凱撒沙律 +$18

🍤 西班牙蒜油大蝦 +$78

🧋 香芋芝士奶蓋 +$36 / 🧃凍檸茶 +$17
奶蓋夠厚💜芋香超濃!檸茶就正常發揮,夠解膩~。

🐌 寶雲酥法式焗田螺 $88

🍛 北海道帶子海膽醬意大利燉飯 $228
帶子煎到金黃焦香🔥 海膽醬Creamy到掛住每粒飯🍚。三個女仔share一份澱粉岩岩好🤓。

🍰 焦糖無花果伯爵茶奶蓋巴斯克 $98
半件都夠Share!茶味突出唔會死甜,蛋糕加埋上面嘅奶蓋好正~免費畫碟勁IGable📸仲有張相可以即時收到添😛。

🍹 活乳酸粒粒百香果梳打 $51
酸酸甜甜解膩一流呀😝。

⭐️星期一至四17:00-21:00 入座,身份證有
🔸1個3字【9折】
🔸2個3字【85折】
🔸3個3字【78折】
2025-04-14 0 瀏覽
先來說說松露牛肝菌雞肉奶酪薄餅,薄餅底烤得恰到好處,邊緣微微翹起,帶着酥脆的口感。松露和牛肝菌的組合簡直是“王炸”,濃郁的香氣在口腔中肆意散開,每一絲都刺激着嗅覺神經。雞肉鮮嫩多汁,搭配上醇厚的奶酪,鹹香與奶香交織,層次豐富到令人驚嘆。 北海道帶子配意式燉飯也是一絕。帶子新鮮得彷彿帶着海洋的氣息,彈嫩的口感讓人欲罷不能。燉飯的米恰到好處地吸收了帶子的鮮味和湯汁的濃郁味道,每一粒都裹滿了精華,奶香味和海鮮味融合得十分和諧,淡淡的調味卻凸顯了食材的本味。 火焰桂花啤酒雞一上桌就吸引了眾人目光。火焰燃燒的瞬間,酒香四溢。雞肉被啤酒和桂花的味道充分滲透,外皮焦香,內里嫩滑,帶着淡淡的桂花香,吃起來既有啤酒的醇厚,又有桂花的清甜,獨特又迷人。

2025-04-14 0 瀏覽
今次喺Homeland食飯,真係一個好chill好愉快嘅美食體驗。我哋去到呢間舒服嘅小店,已經等唔切想試吓佢哋嘅招牌菜。法式龍蝦海鮮濃湯首先上場嘅係法式龍蝦海鮮濃湯喇!呢個湯味道超濃郁,仲有個超靚嘅拉花,絕對冇得輸!入面好多海鮮,有小八爪魚、蝦、青口嗰啲,超滿足。酥炸吉列廣島蠔跟住係酥炸吉列廣島蠔,炸得超香脆,咬落去仲有流心,真係唔能夠抗拒呀!松露牛肝菌雞肉芝士薄餅然後就到松露牛肝菌雞肉芝士薄餅。呢個薄餅薄薄嘅,食落去煙韌又香脆。拉絲芝士嘅香味,加埋松露牛肝菌同嫩滑雞肉,飽肚又過癮!BBQ醬燒滋味豬肋骨再嚟係個BBQ豬肋骨啦,真係唔好意思,我一條接一條不停口。燒烤醬嘅惹味仲令人欲罷不能,外面微焦香,入面多汁到爆。開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕最後唔好錯過佢哋招牌甜品!個蛋糕淋上個細滑奶蓋,口感好柔順,有啲趣味。想慶祝多啲,仲可以叫佢哋畫蝶服務,絕對可以令呢晚更難忘。

法式龍蝦海鮮濃湯

酥炸吉列廣島蠔