2022-02-11
自從晚市禁堂食之後,午市就變成唯一可以出外食嘅一餐,當然要捉緊仲可以出街食飯嘅最後機會!今次決定小試牛刀,嚟到呢間開咗無耐嘅「和牛燒肉一郎」銅鑼灣分店食燒肉放題 。因為平日去嘅關係,午市入座率唔算高,而呢間燒肉店一大賣點都係比較闊落嘅4至6人卡位,所以兩個人相對坐得鬆動。呢度嘅燒肉既可以任食,亦都可以單點。放題套餐設有六個等級,由普通特選牛肉到日本黑毛和牛,而我哋今次就嗌咗相對入門嘅Course B(平日 $398/人|星期五六日 $448/人)。先講自助區,幾欣賞佢哋設有沙律吧、汽水甜品、自家製飲品、同埋雪糕櫃,選擇都非常足夠。雖然套餐係入門版,但其實牛肉種類都有10款咁多,午餐嚟講絕對夠有餘,感覺亦唔差得過同價位和牛放題。肉類嚟講幾推薦幾款 - 尤其是薄灸牛肋肉、薄灸牛里脊肉,同埋熟成壺漬牛外橫膈膜,無論係賣相同味道質素都算係上佳。另外,熟食嚟講都完全無伏,吉列蝦、吉列蠔都相對做得好。味道: 🌕🌕🌕🌕🌑服務: 🌕🌕🌕🌕🌗環境: 🌕🌕🌕🌕🌗價錢: 🌕🌕🌕🌗🌑------------📍 和牛燒肉一郎銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈2樓------------#tiufufoodie在
味道: 🌕🌕🌕🌕🌑
服務: 🌕🌕🌕🌕🌗
環境: 🌕🌕🌕🌕🌗
價錢: 🌕🌕🌕🌗🌑
------------
📍 和牛燒肉一郎
銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈2樓
------------
#tiufufoodie在銅鑼灣 #hkfood #hkiger #hkfoodie #hkfoodlover #銅鑼灣美食 #香港foodie #食好西 #香港食評 #香港食好西 #foodlover #hkig #hkigfoodie #美食 #相機食先 #週末好去處 #香港好去處 #拍拖好去處 #燒肉放題 #好食燒肉 #放題 #和牛放題 #和牛 #黑毛和牛 #日本和牛 #任食 #任食和牛 #高質放題 #抵食放題 #燒肉 #禁堂食 #午市