餐廳: 壹.01
資訊:

2023-02-14 23 瀏覽
好耐無食台灣野,男朋友話想食,我就醒起好耐之前bookmark左呢間係觀塘既台式餐廳😂我地係weekend去食dinner, 一去到都差唔多滿座,仲有好多人排緊隊買外賣,唔怪得網上個個都話人氣店😆雖然人多,但唔會覺得好迫,坐得幾舒服,同埋枱與枱之間都有足夠距離,傾計唔會覺得嘈🤩食物質素都好好,價錢又合理,follow ig仲有9折,好抵👏🏻椒蔥牛肉飯 ($55)牛肉好爽口,牛味都足夠。個辣就唔算好勁,小小辣過下癮幾好👍🏻椒蔥送飯好正😆香蔥紫菜魯肉飯 ($60)魯肉飯超正呀!台灣既回憶完全出曬黎😂魯肉肥瘦比例好適合,同時又唔會好油,令到佢好有口感👏🏻魯肉又夠入味,再配埋香蔥既味,好夾好好味😋台北夜市小食拼盤 ($39)蜜汁台灣腸,花枝丸,鹽酥雞其實呢個幾抵!39蚊有個份量都ok既小食拼盤,仲要有齊3款我好鍾意食既台灣小食!😍3個都整得好好,非常推介叫呢個!拉絲芝士火腿蛋餅 ($39)蛋餅皮夠脆,芝士味好濃。其實整蛋餅都好花心機,值得一試的👏🏻檸檬山楂荷葉茶 ($21)佢唔算好濃味,但一飲係會覺得好舒服。佢功用係修身消脂,希望消到!😂珍珠奶茶 ($25)茶底唔錯,奶味就較出,珍珠係爽口既👍

椒蔥牛肉飯 ($55)

香蔥紫菜魯肉飯 ($60)

台北夜市小食拼盤 ($39)
蜜汁台灣腸,花枝丸,鹽酥雞

拉絲芝士火腿蛋餅 ($39)

檸檬山楂荷葉茶 ($21)

珍珠奶茶 ($25)
茶底唔錯,奶味就較出,珍珠係爽口既👍🏻