2023-06-23
平時飲茶就飲得多,自助式飲茶就真係第一次!仲要特登8:30黎到大帽山嘅山腰,不過都不枉此行😆呢度嘅點心都係由人手即整,熱辣辣出爐😍由茶水到點心到甜品,全部都係自助形式,自己出去拎。由於都食左頗多款點心,所以就唔逐個講啦,淨係講下幾樣令我印象深刻嘅點心啦~😋🥕蘿蔔糕 🌕🌕🌕🌗🌑食到蘿蔔嘅清甜,而且唔會太粉😋🍙糯米雞 🌕🌕🌕🌗🌑啲飯有葉香味,而且好大個,份量好足😆🐖蘿蔔滷豬大腸 🌕🌕🌕🌕🌑豬大腸好淋好入味👍🏼但蘿蔔就有啲多渣🐖叉燒腸粉 🌕🌕🌗🌑🌑腸粉唔夠滑,同埋皮有啲厚😖🍰馬拉糕 🌕🌕🌕🌗🌑奶黃餡好正😆不過口感可以再鬆軟啲🍚鳳爪排骨飯 🌕🌕🌕🌕🌑啲飯索左鳳爪排骨嘅味,好香好好食!排骨都好淋🤤🥛山水豆腐花 🌕🌕🌕🌑🌑有啲失望😢唔算太滑,豆味亦唔重。不過份量真係好多,一大碗滿嘅,有排食xdd我地三個人食到好飽,埋單都係$285,性價比都算高。最重要係呢度充滿人情味,個個都好友善,仲會主動幫你手😆如果我住附近,真係想日日都黎飲早茶!🤣
🥕蘿蔔糕 🌕🌕🌕🌗🌑
食到蘿蔔嘅清甜,而且唔會太粉😋
🍙糯米雞 🌕🌕🌕🌗🌑
啲飯有葉香味,而且好大個,份量好足😆
🐖蘿蔔滷豬大腸 🌕🌕🌕🌕🌑
豬大腸好淋好入味👍🏼但蘿蔔就有啲多渣
🐖叉燒腸粉 🌕🌕🌗🌑🌑
腸粉唔夠滑,同埋皮有啲厚😖
🍰馬拉糕 🌕🌕🌕🌗🌑
奶黃餡好正😆不過口感可以再鬆軟啲
🍚鳳爪排骨飯 🌕🌕🌕🌕🌑
啲飯索左鳳爪排骨嘅味,好香好好食!排骨都好淋🤤
🥛山水豆腐花 🌕🌕🌕🌑🌑