2023-05-15 1417 瀏覽
母親節訂咗rosewood餅店嘅拿破崙蛋糕同媽咪慶祝,佢地嘅拿破崙一向都享負盛名,今次都對佢有好高期望。▫️Taro Vanilla Millefeuille -12x12cm ($408) 4/5呢款可以一次過試曬兩隻味,一層cream係雲呢拿味,另一層係香芋味,白色同粉紫色仲超啱打卡!一打開個盒已經聞到好香嘅牛油味,酥皮夠厚,咬落超鬆脆又唔易切到散曬。夾層嘅cream好滑又唔會太甜,香芋味好濃,雲呢拿味就相對較淡,食得多就會有啲膩,都係少食多滋味啦!而家好多餅店嘅蛋糕都唔平,用呢個價錢食到五星級酒店呢個質素嘅蛋糕我自己都幾滿意🥰下次有咩慶祝活動會再考慮訂呢一間嘅拿破崙蛋糕!Overall rating (5粒⭐️為滿分)味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️✨想睇更多食評就記得follow - hk_holidaydiary

Overall rating (5粒⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️