2023-06-10
食鐵板燒最享受就係望住廚師為你烹調美食的過程,佐敦呢間龍亭鐵板燒餐廳就設有吧枱座位,比你一邊欣賞一邊品嘗,而且性價比好高份量都好足PRIMER OMAKASE HKD588/PERSON鐵板海鮮兩品由於與同行友人都係選擇同一個套餐,所以我地可以揀選4款唔同的海鮮,分別係東星班、特大虎蝦、南非孔雀鮑魚同白鱔,必點白鱔!外皮煎得非常香脆,而且肉質爽彈,另外大蝦都有花心思地烹調,廚師先起蝦肉再將蝦頭的醬炒至醬汁,當你食每一口蝦時都能沾上蝦膏的精華鐵板肉類一品當天我地兩位都揀咗澳洲牛柳粒,如想多試幾款的可以SHARE揀不一樣,牛柳粒的油脂較少,但肉質非常軟腍,配搭碟邊的竹炭鹽非常搭美人梅酒 $128餐廳極具心思地準備了很精美的酒杯,梅酒味道偏甜,屬於易入口之選鵝肝多士💕 $138食完整個套餐仲有qouta的話極推介要叫呢個,鵝肝係厚切size一口非常滿足,中間有一層係檸檬Cream同菠蘿蓉,中和返鵝肝的油膩感炒飯時日甜品紅豆爆珠豆腐雪糕及柚子雪芭,幾特別的紅豆爆珠入面真係有一粒紅豆,配搭豆腐雪糕幾夾
PRIMER OMAKASE HKD588/PERSON
鐵板海鮮兩品