2023-08-24 30 瀏覽
今晚係朋友話好耐無食而帶路嚟試新店食鐵板燒。😊鐵板燒主要分兩種風格,一種係着重於表演嘅美式Hibachi ,包括用唔同表演方式,如單手轉刀叉、用鏟拋蛋等等。😅😅😅另一種就係傳統日本鐵板燒,唔會靠誇張表演嚟取悅客人,靠嘅係新鮮食材同師傅專注地於鐵板上烹調。🫡🫡🫡本命就係傳統嘅一種,就係我會嚟試嘅原因。🥰🥰🥰今餐飯就係surf and turf 有海鮮又有肉唔使諗。😋😋😋🦐🦪🐟🐖🐂食完沙律就到海鮮打頭陣。💪🏻💪🏻💪🏻北海道帆立貝煎到金黃色,用冬瓜溶汁加上沖繩海葡萄。😋😋😋😋😋甘鯛立鱗燒配甘荀魚湯獅子唐(日本青椒仔)。😋😋😋😋😋車海老香草牛油燒。😋😋😋😋😋黑豚薄餅。😋😋😋😋😋美國極黑和牛。😋😋😋😋😋美國安格斯牛肉薄燒。😋😋😋😋😋炒野菜。😋😋😋😋😋魚湯。😋😋😋😋😋什錦炒飯。😋😋😋😋😋甜品金黄多士。😋😋😋😋😋今晚係一個好體驗,食物味道同配搭比傳統的更有創意之餘又唔會蓋過主菜味道。如果真係想品嚐食物同同朋友傾計喱到係一個好地方。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻個人唔鐘意Hibachi 因為真係好嘈。🙉🙉🙉🤣🤣🤣
今晚係朋友話好耐無食而帶路嚟試新店食鐵板燒。😊

本命就係傳統嘅一種,就係我會嚟試嘅原因。🥰🥰🥰

食完沙律就到海鮮打頭陣。💪🏻💪🏻💪🏻

甘鯛立鱗燒配甘荀魚湯獅子唐(日本青椒仔)。
😋😋😋😋😋

車海老香草牛油燒。😋😋😋😋😋

黑豚薄餅。😋😋😋😋😋

美國極黑和牛。😋😋😋😋😋

美國安格斯牛肉薄燒。😋😋😋😋😋

炒野菜。😋😋😋😋😋

魚湯。😋😋😋😋😋

什錦炒飯。😋😋😋😋😋

甜品金黄多士。😋😋😋😋😋

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

個人唔鐘意Hibachi 因為真係好嘈。🙉🙉🙉🤣🤣🤣