資訊:

2022-11-11 1305 瀏覽
年尾出bonus, 太開心,請好朋友吃餐好。揀了尖沙咀的Lab Eat, 貪佢夠好坐得黎質素唔錯。一入去,經理就招呼我哋,仲介紹有咩好食,又唔會好hard sell, 總之就好親切,令人感到舒服。成餐飯嘅過程,全部店員嘅服務態度都好好,細心而有禮貌,呢個係值得一讚的。經理話,餐廳慶祝開業八周年,11月底前全單八折🤩,飲品買一送一,抵喎。首先黎個麵包,都唔錯,微溫軟熟,醮酒醋正好。我哋點既都適合配酒飲,前菜係🔸French Quail leg 法式鵪鶉腿,上枱已聞 到有煙燻味好香,呢個煮法幾特別有特色得呢又增添細膩感。配埋個醬汁帶點柚子薄荷清香又係另一個層次,令到成件事好清新。🔸Mussel with white wine白酒煮青口, 呢個我們都非常之讚青口熟得來好嫩滑。個汁先至係重點,鹹度剛剛好,睇落簡單嘅菜式但食落一啲都唔簡單。我直頭將白酒汁勺起當湯飲。🔸Iberico Pork Rack經理推介呢個黑毛豬係用優質嘅豬肉,煮到八成剛剛好,但都有問我哋介唔介意裏面會有微微嘅粉紅色,否則可以調整熟度。我覺得好貼心,因為真係會有客人介意豬肉不夠熟。上枱時,我係非常之滿意。豬肉外皮係煎得香香

全部店員嘅服務態度都好好,細心而有禮貌,呢個係值得一讚的。

首先黎個麵包,都唔錯,微溫軟熟,醮酒醋正好。

我哋點既都適合配酒飲,前菜係

🔸French Quail leg

🔸Mussel with white wine
白酒煮青口, 呢個我們都非常之讚

🔸Iberico Pork Rack
經理推介呢個黑毛豬係用優質嘅豬肉,
我覺得好貼心,因為真係會有客人介意豬肉不夠熟。

上枱時,我係非常之滿意。豬肉外皮係煎得香香的金黃色,而切開豬肉
正是經理所說的微微嘅粉紅色,火候拿捏得好準確。

唔單止個豬好食,連佢底下嘅配菜都做得一流。

🔸Chocolate Brownie
朋友形容這個brownie係食緊一嚿朱古力落肚!證明有幾濃郁!

誤打誤撞揀咗隻Castello Toscana十!配甜品,估唔到好鬼襯!
剛才飲嘅白酒係完全唔夾,呢隻紅酒就做到互相輝映嘅效果,相得益彰。

飲飽食醉的一晚,我和朋友都約定下次再黎飲番杯,歎番晚!

• 果木煙燻朱古力布朗尼