2022-09-19 66 瀏覽
一間位於上環地鐵站E1出口新開張概Fusion 餐廳,位置非常方便同易揾。餐廳概環境可以透過落地玻璃見到裏面摩登簡約概設計,餐廳采用左粉紅色概背景令人有一種舒服放鬆概感覺。餐廳亦都有非常充足慨燈光,所以打卡慨相都非常之靚。店員概態度非常好,推薦左我地無骨海南鷄飯同金不換日式燒之牛柳粒。 首先講下海南鷄飯無骨海南鷄飯係佢地嘅招牌菜,擺盤非常之吸睛。除左用玻璃碟外,個碟都係特制嘅凹未黎放醬汁。呢個餐除左有海南鷄同油飯之外有一碗解膩嘅鮮雪耳濃鷄湯同開胃嘅粉紅色嘅胭脂蘿蔔。海南鷄肉質非常之嫩滑,超Juicy 。油飯亦都係精髓之一,有非常濃厚嘅椰子味,有D想再添多碗飯嘅感覺 金不換日式燒之牛柳粒牛柳粒肥瘦均匀啱曬我,蒜頭嘅味亦都入曬牛柳粒裏面。厨師整得非常之好,牛柳粒入口即溶。跟餐亦都附上紀子鷄湯,味道非常之濃鬱。 Iced sunny day 藻藍蛋白椰香鮮奶特飲藍色嘅野飲加上cream上面嘅花瓣最對係最佳打卡配合,除左飲得到香濃嘅椰子香味之外冰鎮嘅鮮奶最對係夏熱消暑嘅因物。

首先講下海南鷄飯

金不換日式燒之牛柳粒