2019-06-19 58 瀏覽
水餃 🥟食得多,但色彩繽紛嘅就真係少見啲,由於想試真啲各水餃皮嘅蔬菜味(因佢標榜餃皮嘅色素係來自蔬菜汁,而非人工色素),所以今次冇試到彩虹色嗰隻招牌五福水餃 $78每款有兩隻,兩個人黎食啱啱好試哂五隻味。餃子會跟個秘製蒜蓉辣汁(因為佢冇寫明落menu,而且喺出面未食過呢種醬汁,所以我話佢係秘製😂)俾你點,味道都幾搶同惹味,建議唔點汁試下啲水餃原本隻味先蕃茄牛肉餃五款入面,呢款同下面嗰款最有驚喜。好香蕃茄味,張相都睇到有好多肉汁。紅色水餃皮係來自紅色火龍果,可能因火龍果味道本身唔係太出,所以唔太食到火龍果味嘅剁椒魚水餃一咬開係塞到滿滿嘅魚肉同椒絲,都幾有驚喜,魚肉亦好彈牙,冇魚骨南瓜蝦肉湯餃 $55初初以為湯餃係浸住湯上,但原來係分開嘅!餡料蝦肉係蛋、蝦肉同南瓜,南瓜唔係打到爛哂嘅蓉,而係呈粒狀,所以會有口感啲雪耳燉雞湯湯好甜,因為有蜜棗泡菜豬肉煎餃 $58煎到好脆、皮薄(比水餃皮薄),泡菜好夠辣,好香口涼拌海蜇頭 $48調味恰當,海蜇頭如果切細件啲就更好醉雞 $48百香果酸奶 $28酸奶係布丁咁嘅口感,唔好以為係乳酪😀百香果糖漿嘅味同酸奶好夾

招牌五福水餃 $78

蕃茄牛肉餃

剁椒魚水餃

南瓜蝦肉湯餃 $55

雪耳燉雞湯
湯好甜,因為有蜜棗

泡菜豬肉煎餃 $58
煎到好脆、皮薄(比水餃皮薄),泡菜好夠辣,好香口

涼拌海蜇頭 $48
調味恰當,海蜇頭如果切細件啲就更好

醉雞 $48

百香果酸奶 $28