2020-09-09 265 瀏覽
無意中係推介平台度見到呢個突如其來嘅優惠,中意食點心的我,梗係即刻走去book,仲要可以望住無敵海景食點心,真係未試過😂呢個點心booking schedule都幾full,但9,10月現在還是仲有位的,閒日的話$158,假期就$198,未計加一,時段分為午市,下午茶同晚市。去到現場已經人山人海(唔係限聚令咩🙈),就算你book左都要去櫃檯度拎籌,之後等職員叫,安排你入座就ok,我地咁橋被安排到近海的位置。點心款式唔算話好多,但唔會有嘢難食,而且有啲仲幾高質同埋整得好有心。黃金涼瓜條 - 呢個真係幾特別,好少食苦瓜係呢個整法,但原來好鬼夾,推薦👍干煸蓮藕條 - 呢個又係好特別,食藕餅,燜蓮藕或者蓮藕煲湯就多,一開始我以為係竹筍,因為形狀係‘條狀’,但原來係將蓮藕切條來炒,呢個都推薦👍蜜汁火方 - 呢個剩係聽個名都夠曬特別,就連佢上菜個時,我都係估估下將佢包住來食,開頭以為係蜜汁叉燒啲朋友,但絕對係另外一樣嘢來,少年,你真係太年輕了,推薦👍椰皇燕窩燉鮮奶 - 呢個我以前去親X敦大酒樓都一定會叫,呢間個整法就更加白滑,更加水,奶味重啲,未戒奶嘅我梗係中意,推薦👍最後真係頂住個肚走,好滿足,

最後真係頂住個肚走,好滿足,記得食得曬先好嗌,點心放題限時90分鐘,我地係90分鐘內叫左3轉🙈,咪做大曬鬼。
2020-09-08
15 分鐘 (堂食)
下午茶