2021-10-08 63 瀏覽
近期鍾意同朋友去酒吧餐廳食飯,今日我地就嚟咗依間位於旺角頂樓嘅Bar。一入餐廳門口就俾窗口嘅景色吸引住🤤。依間餐廳都幾多選擇,連Dry aged扒都有🤤。咁我同朋友都散叫咗幾樣嘢咁,咁依家就同大家講下啦😛。叫完嘢食侍應就已經拎咗份黑欖包,少少鹽幾好食,同埋有啲特別嘅香味。首先就講下嗰前菜先,香煎北海道帶子配雜菌忌廉汁($188)。咁佢就有兩粒都幾大下嘅帶子,帶子食落好腍,住得啱啱好👍🏻。另外佢嗰雜菌忌廉汁同佢嗰帶子都好夾🤤🤤🤤。汁㗎雜菌味唔會太重,可以令帶子嘅鮮味更出👍🏻👍🏻。講下嗰湯先,黑松露野菌忌廉湯($128),依個忌廉湯黑松露味幾出,但我覺得成個湯嘅味道可以咸多少少,咁樣就perfect喇🤤。主菜我就叫咗嗰烤銀鱈魚扒($248),咁份銀鱈魚扒都真係幾大份。佢烤得幾好,因為一嚟佢塊皮夠哂脆,二嚟好香魚油味。食落個魚扒真係好滑好好食😍😍。另外佢有啲應該係白酒汁嘅汁佢配依個銀鱈魚扒食,係好夾嘅👍🏻👍🏻👍🏻。跟住就叫埋嗰甜品,驚喜拼盤($128)。依個係一個有得玩嘅甜品嚟,中間會有一個俾你扑爛嘅朱古力,入邊係會有嗰蛋糕仔咁嘅。側邊都有四舊蛋糕仔嘅,係一個好適合分享嘅甜品👍🏻。另外我重叫

另外我重叫咗杯Dry Martini($88)。

我覺得依間嘢除咗食物質素好之外,員工嘅質素都好好👍🏻。好到我覺得可以媲美有米芝連星星嘅餐廳,佢地係會好主動幫你地影相,講嘢亦會有一種人情味係到。一間好嘅餐廳除咗食物質素重要,都應該注重員工嘅質素,依間餐廳就兩樣嘢都做得好好喇👍🏻