2016-12-12 11173 瀏覽
今日係食生日飯,所以特意挑選Ambrosia,貪佢有個靚海景可以同男朋友留倩影雖然唔係傳統高級餐廳,但係無論價錢定裝潢都係高級餐廳水準。所以由一踏入呢間餐廳就好有期待!!同男朋友叫左一碟生蠔、海鮮鍋同埋一塊扒,因為我地仲要食蛋糕慶祝,所以唔叫得好多野,要留肚。呢個海鮮鍋唔係跟餐既餐湯黎,係我地額外加左三百蚊既湯。餐廳職員自動幫我地分湯分到好似餐湯咁,真係好貼心入面有大蝦同大蜆,真係有好多海鮮係個湯入面!雖然大蜆好似普通花甲既size,但係個湯好鮮甜,同我平時食開既茶記一樣水準蠔就好新鮮好鮮甜,因為掛住食所以唔記得影相。之後就到主菜--牛扒!!作為一個食肉獸,對於呢度既牛扒真係好期待!可以望住個靚景同埋同自己心愛既人一齊食自己鐘意食既野,真係覺得好幸福!雖然唔係慢煮又唔係熟成牛扒,但係配埋個靚景食飯真係有加乘!!味道同我平時食開既港式扒房一樣,非常啱我口味!呢個係跟牛扒餐既配菜--薯條!啱啱炸起好香好有薯味!佐以蕃茄醬同黑椒粉一齊食真係無得輸!雖然我食過既高級餐廳唔多,但係有我最愛既薯條都係第一次,真係好意外好開心埋單都係二千一,生日飯黎講都算係咁啦仲成功留到肚食到男朋友特意買俾我既蛋糕

雖然唔係傳統高級餐廳,但係無論價錢定裝潢都係高級餐廳水準。

所以由一踏入呢間餐廳就好有期待!!

Ambrosia’s Bouillabaisse 法式海皇鍋

蠔就好新鮮好鮮甜,因為掛住食所以唔記得影相。

之後就到主菜--牛扒!!
Charcoal-grilled 10oz USDA Prime Rib-eye Steak炭燒 10 安士美國頂級肉眼扒

味道同我平時食開既港式扒房一樣,非常啱我口味!
牛扒配菜

埋單都係二千一,生日飯黎講都算係咁啦

仲成功留到肚食到男朋友特意買俾我既蛋糕
題外話/補充資料: 靚海景係呢間餐廳既一大賣點,所以呢度既檯都會有兩張凳等食客可以坐係度背住維港景影合照。 節日慶祝想影返張靚相呢度會係一個唔錯既選擇! 餐廳職員服務非常友善,鄰座大檯多人拎左俾我地影相個兩張凳俾佢地坐。主動幫助客人,值得一讚!!
2016-11-16
生日