餐廳: Dim Sum Library
資訊:

😝你唔會失望既餐廳,店員態度十分好!及時觀察客人需要,主動協助。今時今日好難得💛加油!餐廳裝修亦都好靚中間設有好多點心擺設,環境較暗。有可能地段關係啦,都吸引好多外國人去食!食厭咗平時酒樓嘅點心?不妨都試吓呢間啊!雖然價錢較高,但質素都高,間中食下慰勞下自己1. 胡椒海皇灌湯餃 其實係好濃嘅龍蝦湯❤十分鮮甜,濃得黎就算食飽都唔會覺得好溜呀!餃子好大隻,皮夠薄,我比5⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️! 食完其實都飽飽地🍃滿足2. 上湯翡翠菜苗 雖然味道較其他菜為清淡,食落去好爽口,夠哂FRESH! 3. 黑松露蝦餃蝦餃皮薄餡靚,除了餡之外,皮亦加入了黑松露,口感濃郁,好食!但個人方面,我比較喜歡傳統點心蝦餃🌝因為過多嘅黑松露遮住咗個鮮味。4. 黑椒和牛酥外觀似傳統嘅蘿蔔絲酥,裏面嘅餡呢就用咗高質嘅和牛代替,酥皮夠薄而鬆脆,夾上嚟嘅時候都要勢力啲啊!和牛酥黑椒汁好濃,唔食得辣嘅人呢應該會覺得辣,不過如果少啲黑椒就好啦,因為我想個和牛味出少少。5.紅菜頭素餃都係果句,個皮做得好薄!晶凝通透你可以望到入邊嘅餡!皮加入了紅菜頭菜汁,天然嘅紅菜頭顏色,餡入邊有冬菇紅菜頭。鍾意食素嘅你一定要試吓啊!營養價值都好高!不過唔

1. 胡椒海皇灌湯餃
胡椒海皇灌湯餃

2. 上湯翡翠菜苗
雖然味道較其他菜為清淡,食落去好爽口,夠哂FRESH!

3. 黑松露蝦餃
黑松露蝦餃

4. 黑椒和牛酥

5.紅菜頭素餃

都係果句,個皮做得好薄!晶凝通透你可以望到入邊嘅餡!皮加入了紅菜頭菜汁,天然嘅紅菜頭顏色,餡入邊有冬菇紅菜頭。鍾意食素嘅你一定要試吓啊!營養價值都好高!不過唔鍾意食紅菜頭嘅人就唔會覺得好食㗎啦!

6.松茸菇包

唔好意思,我真係唔記得啲菜名,又懶得搵,所以簡短啲啦🌸 外型真係好似冬菇,個包軟熟鬆軟,配上冬菇餡❤正!

7.松露燒雞
熱賣嘅松露燒雞

嗌左半隻啊,因為全隻嘅話呢可能你會覺得有少少溜,因為黑松露好重。面上亦放有少少黑松露,然後你會見到雞肉全部拌有黑松露❤完全係為黑松露嘅粉絲而設。雞皮烤得好脆,雞肉多汁嫩口😍絕對唔可以錯過啊

8.和牛鵝肝炒飯

雖然唔係啖啖都食到鵝肝同埋和牛,將飯放喺石鍋入邊,保持熱辣辣嘅口感,飯亦十分惹味,味道較為濃。

9. 櫻花蝦炒飯
面上放有香脆的炸米,拌勻口感一流,兩個炒飯飯粒粒粒分明,乾身,唯獨我認為鑊氣不夠!

總結整體評分,呢間餐廳絕對係值得食嘅,選擇多餐廳點心都好有自己嘅特色,亦都好花心思去設計,五星推介俾大家!
2020-06-27
胡椒海皇灌湯餃