2021-04-07
長沙灣其實係美食天堂,有好多非連鎖嘅 小店。佢哋嘅食物用心製作,非常高質。菜館亦都唔例外。舖頭門口唔起眼,行到入去先知原來入面好大,好乾淨,座位寬敞。當日星期六下晝,我大概兩點去到,舖頭仲有好多客人。有好多係熟客,有啲同經理有傾有講,有啲自己開埋白蘭地坐喺度慢慢歎😂菜館其實有啲似酒樓,佢有好多海鮮,又有燒味,又有小炒,都幾多食物選擇!我叫咗蒜蓉炒西蘭花68蚊, 燒腩仔湯米48蚊, 馬師傅鮮蝦餃(2粒)20蚊。我幾鍾意佢啲點心兩件起四件止。 可以每樣試少少,冇咗飲茶一定要一大棚人飲嘅限制。叫得馬師傅鮮蝦餃果然係招牌菜,蝦餃好大粒,蝦肉好大粒,足料好味,皮薄餡靚。燒腩仔湯米:燒腩仔同米粉分開上,雖然48蚊唔平,但係佢真係畀足成碟燒腩仔,而且燒腩仔嘅位都好靚,每舊都有少少肥膏,個皮炸到脆咯咯👍👍