2024-11-12 94 瀏覽
呢間居酒屋環境非常有特色,令人忍唔住係咁睇佢嘅佈置🤩餐廳係樓上舖,初時以為環境應該好細,但係估唔到又幾闊落,坐得舒適☺️我同朋友點左一份二人套餐,款式都幾多,我哋食到好滿足😋富士山火焰脆脆薯仔沙律沙律外層鋪上脆脆的薯片,口感酥脆,內裡柔軟,口感層次豐富🤤搭配特製的醬汁,酸甜適中,讓整道沙律更加開胃😋三品刺身盛盒刺身盛盒色彩鮮豔,有油甘魚、三文魚和帶子三款刺身,擺盤精緻☺️每一片刺身都切得厚實,肉質鮮嫩,入口即化,非常鮮甜👍鹿兒島A4肩舺和牛海膽反卷利用高級的鹿兒島A4肩舺和牛與海膽製作而成,外觀精緻,讓人一看就想品嚐🤤和牛肉質滑嫩,海膽鮮甜,話咁快食完☺️芝麻雞翼芝麻雞翼外表金黃香脆,撒上香脆的芝麻,睇落好邪惡🤣雞翼肉質鮮嫩,芝麻的香氣與雞肉的鮮味相互融合,適合當作小吃或下酒菜😋牛肩舺和牛壽喜燒鍋配野菜豆腐籃呢道壽喜燒鍋色香味俱全,牛肩舺和牛雪花紋理細緻均勻,肉質滑嫩,入口即化,而且牛味濃郁,沾上蛋液,滑嫩升級👍😋😋籃中盛滿了新鮮的蔬菜、豆腐和肉類,讓人感受到豐富的食材搭配😋肉類經過煮煮後,鮮嫩多汁,蔬菜和豆腐吸收了湯底的精華,口感滑順燒芝士年糕燒芝士年糕外層香脆,內部則是柔軟的年糕,搭配融

富士山火焰脆脆薯仔沙律

三品刺身盛盒

鹿兒島A4肩舺和牛海膽反卷

芝麻雞翼

牛肩舺和牛壽喜燒鍋配野菜豆腐籃

燒芝士年糕
燒芝士年糕外層香脆,內部則是柔軟的年糕,搭配融化的芝士,令人食指大動😋

📍令和鍋物酒場 (旺角)
旺角彌敦道613號飛達商業中心1樓

#令和鍋物酒場 #旺角美食 #壽喜燒 #美食推介 #旺角美食 #人氣餐廳 #日式料理 #飛達商業中心美食 #性價比高 #foodie #yummy
2024-10-31