2023-10-29
西環堅尼地城人氣法式風情Cafe ,白色外牆加綠色植物及裝飾,格調優雅悠閑,想放假了😮💨。菜式皆以西式為主,全日餐、Croffle、Waffle 、意粉、Crepe , 有鹹有甜😋女仔特別喜歡💕 來一客豐富的法式鄉村鐵鑊早餐, 嫩滑炒蛋、香腸、大啡菇、車厘茄、薯餅、鮮忌廉窩夫🧇,中間仲有杯生果乳酪,色彩繽紛,款式多,令人食指大動😋另一款好多人推介,就是秘製慢煮手撕豬牛角包窩夫,但因為太受歡迎,所以只可以轉窩夫做底,上面濃稠煙肉醬配手撕豬肉外,還加左隻流心太陽蛋,蛋汁融入豬肉,令肉質更嫩滑,窩夫烤得香脆呢度仲抹茶特飲,讀用日本各地抹茶,我點的山政小山圓做成的Matcha latte,拉花吸引,茶味濃郁,牛奶順滑。 朋友點的秋季🍂限定炭烤榛子朱古力,幼滑唔太甜,同樣好味